150 inbjudningar till Google+

Jag fått 150 st inbjudningar till Google+ att dela ut, så jag tänkte passa på att dela ut dessa till alla mina läsare som vill ha.

Det enda ni behöver göra är att klicka på ”Gilla TV-Radio.se på Facebook” här till höger och sedan skriva en kommentar med den e-post adress ni vill att jag skickar inbjudan till.

Lite fakta om Google+

Google+ (uttalas och skrivs ibland Google Plus, ofta förkortat G+) är ett socialt medium och ett nätcommunity som lanserades av Google Inc i betaversion den 28 juni 2011. Endast användare över 18 års ålder som redan har ett googlekonto och som har fått en inbjudan av en annan användare har möjlighet att testa tjänsten under en försöksperiod innan den blir tillgänglig för den stora allmänheten. Google+ är ett försök att utmana världens för tillfället största sociala nätverk, Facebook (som hade över 750 miljoner användare i juli 2011), och mikrobloggen Twitter (med 200 miljoner användare och 200 miljoner tweets per dag). Den 14 juli 2011 meddelade Google att Google+ nått 10 miljoner användare, enbart två veckor efter att försöksperioden inleddes.

Google+ kan ses som en vidareutveckling av Googles tidigare mikroblogg Google Buzz, som lanserades i februari 2010, men aldrig fick något större genomslag. Google Buzz kritiserades för att alla med Googlekonto som inte aktivt valde bort tjänsten automatiskt fick den, och att alla deras Gmailkontakter därmed kunde se deras andra kontakter. I Buzz såväl som Google+ kan vem som helst ”följa” vem som helst, utan bekräftelse från den som följer.

 • +1 motsvarar Facebooks ”gillar”. Användare kan klicka på +1-knappen vid olika inlägg och kommentarer i Google +, eller på andra webbplatser där knappen finns tillgänglig, exempelvis som en rekommendation.
 • kretsar motsvarar att man kan dela upp sina Facebookkontakter i listor, men möjliggör dessutom att användaren kan välja vilka kretsar som ska kunna se det man delar. Utökade kretsar motsvarar vänners vänner i Facebook. Gmailkontakter som man inte har lagt till i en krets ingår inte i det sociala nätverket.
 • inlägg eller delning innebär att användaren skriver en text, lägger ut ett foto eller en video eller lägger ut sin geografiska position, så att det blir synligt för valfria kretsar eller kontakter. Väljer man att synliggöra det publikt får inlägget funktion av mikroblogg, på liknande sätt som Twitter. Väljer man att göra det synligt för en specifik person får inlägget karaktär av privat e-post. De som kan se ett inlägg kan också kommentera det, eller klicka på +1-knappen. Inlägget och kommentarerna bildar tillsammans en konversation.
 • flöde är startsida för Google +, och motsvarar Facebooks nyhetssida, förr logg. I flödet kan man göra inlägg eller delningar. Flödet visar delningar, uppdateringar, +1:or och taggningar gjorda av användaren själv såväl som av användarens sociala kontakter. Användaren kan välja att enbart se delningar gjorda av användare i en viss krets, eller att titta på inkommande delningar, det vill säga delningar gjorda av användare som har lagt till användaren som kontakt men som användaren själv inte har lagt till som kontakt.
 • hangouts (”umgängen”) är flerpartsvideomöten via webbkamera.
 • gnistor är prenumeration på Googlesökningar och nyheter baserat på användarens intressen.
 • data liberation möjliggör för användaren att tanka ned sitt innehåll, dock inte i ett format som kan läsas enkelt.

För mobila plattformar finns dessutom följande funktionalitet:

 • huddles (”möten”) presenterar konversationer och SMS inom en grupp användare tillsammans.
 • instant upload (omedelbar uppladdning) möjliggör uppladdning av foton och videoklipp från en Android-smartphone till en tillfällig mapp innan det publiceras.

Google+ är baserad på användarens googlekonto, och är därmed integrerad med andra inloggningsskyddade Googletjänster såsom Gmail (e-post), Picasa (fotografialbum), Google Talk (chat), Google Kalender, Google Docs (ordbehandling och kalkylblad) och Google-profilen.

Källa: wikipedia

This article has 18 comments

 1. Vill gärna ha invite 🙂 sik_micke @ hotmail . com

 2. Skulle vilja ha min inbjudan till denna adressen.

 3. Inbjudningar skickade

 4. Ja har inte fått någon invite än, men kanske dröjer lite ?

 5. Du får säga till om den inte kommer, skickar den på nytt iså fall.

 6. Fortfarande inte dykt upp :/ varken i inkorgen eller skräpposten

 7. Har skickat den på nytt nu, hoppas det ska fungera.

 8. Vill gärna ha en inbjudan till ovanstående mail.
  /lg

 9. skickat, hojta om det inte funkar

 10. Vil også så gjerne få en innbjudane – takk

 11. Vill gärna ha en invite.

 12. Provar igen, vore kul att få en inbjudan.

 13. Nu ska alla ha fått en inbjudan….

 14. Fortfarande inte dykt upp någon……….

 15. nord, har du någon annan e-post adress. har själv testat att skicka till mig själv och det fungerar som det ska.

 16. Hej! Tack för ett trevligt initiativ! Har nu gillat och skulle gärna vilja ha en invite!

  Tack!

 17. Patrick, då är inbjudan skickad.