4 Stjärnors Middag – Premiär ikväll på Kanal 5

Välkommen att snyltgästa när fyra kända svenskar lagar mat åt varandra och stortrivs.

Roligare middag blir det när en brokig kvartett välkända svenskar möts över middag hemma hos varandra under fyra kvällar. Värden bjuder på god mat, underhållning och  sig själv. Fyra färgstarka människor som möts i ett oväntat sammanhang hittar mycket att prata om – med olika erfarenheter i bagaget har de olika syn på det mesta, men ofta något gemensamt. Samtalen blir förtroliga och stämningen avslappnad.

Rykten och fördomar bekräftas eller avfärdas, skratt och tårar avlöser varandra och bekantskaperna blir till vänner över en trivsam middag.

Maträtter som spelar roll

Deltagarna bjuder varandra på huvudrätt och efterrätt som spelat en roll i deras liv, två paradnummer eller signaturrätter som har en personlig historia. Dansaren Tobias Karlsson serverar kålpudding som en hyllning till en nyligen bortgången och högt älskad farmor, Sanna Bråding bjuder på rätter från afrikanska köket som räddade henne ur anorexin och Arne Hegerfors låter gästerna smaka på rätten hans barn vägrar äta – en kycklingsurpris som är den enda rätt han någonsin lärt sig att laga.

Stjärnkock guide i köket

Som matkunnig ciceron finns stjärnkocken Christian Hellberg med för att peppa matlagarna och ge middagen den sista finessen. Christian är bland annat köksmästare på Griffins Steakhouse Extraordinaire i Stockholm. Tidigare har han bland annat arbetat på Fredsgatan 12, vunnit Årets kock och lagat mat i Kockduellen. Tillsammans med barndomsvännen Camilla Läckberg har han givit ut kokböckerna Smaker från Fjällbacka och Fest, mat och kärlek.

Kokkonsten bedöms av middagsgästerna samt Christian och i slutet av veckan utses en vinnare som föräras med ett pris.

Premiär måndag 29 augusti i Kanal 5