Allsång på Skansen 2011 – Artister

Ny allsångsledare, orkester, kapellmästare och webbprogramledare. Med start den 28 juni väntar åtta tisdagar med allsångsledaren Måns Zelmerlöw och sommarens artister.

Allsångstisdagar 2011

Program 1
28 juni:
BAO, Lunds Studentsångare, Danny Saucedo, September

Program 2
5 juli:
Håkan Hellström, Mariam Aïda, Siw Malmkvist, Ulrika Munther, The Moniker och Hasse Andersson

Program 3
12 juli:
Elisa’s, Veronica Maggio, Per Andersson, Eric Amarillo, Sara Varga och Kjell Lönnå

Program 4
19 juni:
Bo Kaspers Orkester, Petter; After Shave & Anders Eriksson, Vocaletters, Pernilla Andersson och Malena Ernman, Lena-Maria Klingvall

Program 5
26 juni:
Hoffmaestro, Eric Saade, Caroline Wennergren, Marika Willstedt, Angelica Alm, Carl Norén och Östen men Resten

Program 6
2 augusti:
Timbaktu, Patriks Combo, Fredrik Kempe, Svante Thuresson, Hans-Erik Dyvik Husby, Linda Bengtzing och Eva Eastwood

Program 7
9 augusti:

Lena Philipsson, Alibin Flinkas, Fredrik Meyer, Stafan Percy, Sven-Ingvars

Program 8
16 augusti:
Sveriges Rasios Symfoniorkester, Anders Berglund, Björn Skifs, Peter Jöback, Loa Falkman

 

Repetitioner och sändning

Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden brukar det vara dags för generalrepetition.

Allsång dygnet runt på svt.se

Att Allsång på Skansens tv-sändning slutar kl 21.00 känner de flesta till. Att publiken på plats på Skansen under många år har fått ytterligare en halvtimmes underhållning är kanske däremot inte lika känt.

För information om entrépriser och övriga portars öppettider klicka här. Det går tyvärr inte att förboka biljetter eller sittplatser framför scenen, och det går bara att hålla sin egen plats och en för sitt sällskap. Insläppet öppnar kl 10 till Allsången.

Kuriosa om Allsången

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program . Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.
Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och i år är det dags för en ny programledare: Måns Zelmerlöw.

Följande artister hade medverkat flest gånger på Allsång på Skansen fram till 2008:
1) Kalle Moraeus, 14 gånger (varav 6 gånger med Benny Anderssons Orkester)
2) Robert Gustafsson, 12 gånger (1995 och därefter varje år sedan 1997)
3) Helen Sjöholm, 9 gånger (varav 2 gånger sommaren 2002)
4) Tommy Körberg, 8 gånger
5) Lill-Babs, 8 gånger

 

 

This article has 1 comment

  1. Hej!

    Jag tycker inte man har lyckats förnya programmat nämnvärt under alla år. Programledare har bytts ut och nu en ny orkester. En del artister kommer tillbaka år efter år, det är väl bra, men skulle man inte kunna förnya sig lite bättre. Vi har så otroligt många fantatiska artister, som vi har sett både i talang och i idol. Skulle man inte kunna ha en ”joker” i varje program? Det skulle ju vara en mycket trevlig överraskning för publiken. I Klippan Skåne finns en tjej med en underbar röst. Hon skriver sina egna låtar, sjunger countrypop/ rockabilly. Hon Spelar gitarr och fiol, ser dessutom väldigt bra ut, har en enorm utstrålning. Hon Har artistnamn PatC Miller, finns på youtube. Lyssna på henne, ni blir INTE besvikna. Med vänlig hälsning Esther Patulski.