BBC World News är frikanal hela april

En ovanligt händelserik period i världen kombinerat med det stundande kungliga bröllopet i Storbritannien har skapat en extrem efterfrågan på nyheter. Därför har BBC Sverige fattat det unika beslutet att, i samarbete med Boxer, göra BBC World News till frikanal under hela april. Dessutom dubblas sändningstiden från 12 till 24 timmar per dygn.

Den 29 april gifter sig Storbritanniens tronföljare prins William med Kate Middleton, en TV-händelse som väntas följas av mellan en och två miljarder tittare världen över. I kombination med en extremt nyhetstät utveckling internationellt har det skapat en ovanligt hög efterfrågan på nyhetsmaterial. I samarbete med Boxer har därför BBC i Sverige beslutat att tillfälligt förvandla BBC World News till en så kallad frikanal under april, gratis tillgänglig för alla som har en mpeg-4-kompatibel digitalbox.

–       Under den period vi har funnits i Sverige kan jag säga att vi hittills inte upplevt något som liknar det här antalet förfrågningar om hur man kan se nyheter från BBC. Trycket är enormt, säger Björn Albrektsson, Nordenchef, BBC Worldwide Channels.

Att BBC World News blir en frikanal innebär att kanalen blir tillgänglig för alla svenskar som har en mpeg-4-kompatibel digitalbox för marknätet. Beroende på modell kan en ny kanalsökning behöva göras.