BenQ tar steget från monitorer till TV

BenQ tar steget från monitorer till TV och lanserar sin nya LED-TV-serie i de två modellerna E24 och E26. Tanken med de två modellerna är att nå användare som är på jakt efter en andra TV till hemmet, till exempel för sovrummet, men inte vill behöva offra god bildkvalitet på köpet.

Den VA-baserade LED-teknologin bakom BenQ:s nya TV-skärmar anges ha en kontrast på 3000:1 för att kunna visa svart med bättre skärpa. VA-panelernas möjlighet till ett utökat tiltintervall (-6°/+17°) gör att användaren kan titta på sitt favorit­program oavsett placering av sin LED-TV – även när TV:n placeras högre än exempelvis sängen, så kan E24 och E26 justeras för att anpassas till användarens siktlinje, anger företaget.

Genom BenQ:s Senseye-teknologi är kvaliteten på färgåtergivningen och klarheten i bilden optimerad för att återge djupare, rikare och mer detaljerade bilder – och vad gäller ljudet så skall SRS TruSurround HD leverera djup och tydlighet via de inbyggda högtalarna.

24-tummaren E24-5500 stödjer Full HD-upplösning 16:9 (1920×1080 pixlar) och både E24 samt E26 (26 tum med 1366×768 pixlar) har 24P Real Cinema Mode för bästa bildkvalitet via till exempel Blu-rayspelare.

BenQ E24 och E26 har dessutom HDMI- och USB 2.0-anslutningar. De två modellerna har även Sleep Timer, för att i förväg bestämma när TV:n ska stängas av, samt Child Lock, så att familjens yngsta inte kommer åt olämpliga kanaler eller smyger upp på nätterna för att se på TV.

– Många vill idag ha en kvalitets-TV i något mindre storlek till köket, sovrummet eller arbetsrummet och låta den stora TV:n stanna i vardags­rummet. Med E24 och E26 kan du få en bra TV-upplevelse i hela bostaden. Vi har även sett till att behålla BenQ:s välkända designfilosofi, så båda modellerna är svarta och hög­blanka, vilket dessutom gör dem till stilfulla inrednings­detaljer, säger Bo Cramér, Sales Director på BenQ Nordic.