CANAL+ breddar utbudet med kanal för de små

CANAL+ förstklassiga sport, filmer och tv-serier har länge glatt abonnenter i hela Norden. I juni utökas utbudet med en ny kanal med barn- och familjeprogram av lika hög kvalitet. Kanalen ska bjuda på en rad program ur BBC:s mångfaldigt prisbelönta barnkoncept CBeebies, samt utvalda barnvänliga långfilmer.

I juni är det dags för barnen att bänka sig framför en ny kanal i CANAL+ utbud, som kommer att bjuda på det bästa av BBCs världskända barnprogram samt ett urval barnvänliga filmer. CBeebies är BBCs förskolekanal för barn i åldrarna 0-6 år, för närvarande Storbritanniens största för förskolebarn. På CANAL+ ses CBeebies i morgonblock samt eftermiddagsblock och däremellan visas långfilmer. Kanalen sänder från tidig morgon till middagstid.

BBC startade CBeebies 2002 som sitt eget varumärke för förstklassiga program riktade till små barn, och sedan dess har konceptet så gott som varje år vunnit något av BAFTA Children’s Awards prestigefyllda tv-priser. Under varumärket CBeebies kommer svenska barn att få se både gamla BBC-favoriter och nya bekanta som Penelope K och Roly Mo – alla förstås med svenska röster.  CBeebies visas idag bland annat i Australien, Indien, Singapore, Hong Kong och Polen, och i juni ses utbudet hos CANAL+ i Sverige, Norge och Danmark.

-CANAL+ har mycket för de flesta tittare oavsett om man gillar film, sport eller tv-serier. Vi breddar nu utbudet för familjehushållen med CBeebies och barnfilmer. BBC gör kanske världens bästa barnprogram, som både roar och undervisar barnen, säger Johan Kleberg, VD på CANAL+.

-Det är verkligen roligt att en skräddarsydd, dubbad version av CBeebies introduceras i de nordiska länderna genom det här samarbetet med CANAL+.  CBeebies är Storbritanniens största kanal för förskolebarn och konceptet har även blivit omåttligt populärt internationellt, säger Ian McDonough, vice VD för EMEA, BBC Worldwide Channels.

Den nya kanalen kommer att erbjudas abonnenterna som en del i paketen CANAL+ Film, CANAL+ Total och CANAL+ Max.