Canal Digital – Samsung med inbyggd mottagare

Nu lanserar Samsung den första tv:n på den svenska marknaden med inbyggd satellitmottagare. Därmed kan Canal Digitals abonnenter enkelt navigera mellan tv:n och det breda kanalutbudet, som bland annat omfattar 13 HD-kanaler.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta del av vårt kanalutbud. Idag erbjuder vi ett hundratal tv-kanaler varav totalt 13 är HD-kanaler. Samsungs modeller gör det enklare än någonsin att se på tv i HD-format, säger Mats Almgren, VD Canal Digital Sverige i pressmeddelandet.

För att kunna ta emot det stora utbudet av tv-kanaler via satellit krävs en programkortsläsare (CA-modul) samt ett programkort. Parabolkabeln kopplas därefter direkt till tv:n.

– Inbyggda satellitmottagare gör tv-tittandet mer praktiskt för Canal Digitals abonnenter. Det blir smidigare att ta emot tv-kanaler via satellit, och dessutom slipper man den extra fjärrkontrollen, säger Andreas Bratt, nordisk produktchef för tv på Samsung.

Samsungs modeller med inbyggd satellitmottagare godkända av Canal Digital: Samsungs modeller med inbyggd satellitmottagare som är godkända av Canal Digital är bland annat led-tv i 8-, 7-, och 6-serien. Därtill lanseras även 7-, 6-, och 5-serien i plasma och LCD, både med och utan satellitmottagare.