Canal+ – Sänder från STCC

Canal+ tecknar avtal med Scandinavian Touring Car Championship, STCC, om exklusiva livesändningsrättigheter. Avtalet innebär att Canal+ säkrar livesändningar av samtliga race från och med säsongen 2012 fram till och med säsongen 2015.

Canal+ kommer att sända samtliga race från STCC, Scandinavian Touring Car Championship, från och med säsong 2012 till och med säsong 2015. Avtalet innefattar samtliga medieplattformar: TV, webb och mobil.

– På Canal+ följer våra kunder redan de största lokala ligorna och evenemangen. Det är glädjande att vi med STCC förstärker detta ytterligare, säger Johan Kleberg, VD Canal+.

– Vi är mycket nöjda över att tillsammans med Canal+ fortsätta att utveckla våra sändningar av STCC och dess supportklasser ytterligare, säger Bob Huzell, VD STCC.

STCC, Swedish Touring Car Championship, har körts sedan 1996. Till säsongen 2011 bytte serien namn till Scandinavian Touring Car Championship och körs numer även i Danmark. STCC är ett mästerskap för modifierade tvåhjulsdrivna standardbilar med plåtkaross. Alla bilar körs på samma typ av däck och den bil som passerar mållinjen först efter 20 minuter vinner racet. STCC är modellerat efter den brittiska motsvarigheten BTCC.