Champions League i 3D

Det är dags för nya returmöten i Champions Leagues åttondelar och dags för en ny 3D–fest. Viasat direktsänder Manchester United mot Marseille i 3D, följt av en inspelad 3D-sändning av Bayern München mot Inter. Sätt på dig glasögonen 20.45 på tisdag, 15 mars.

I tisdagens returmöte mellan United och Marseille på Old Trafford är det klar fördel United. Sir Alex Fergusons manskap har ett komfortabelt 0–0 med sig från mötet i Marseille. Ligue 1–klubben, som hade svårt att hävda sig mot Uniteds disciplinerade försvarsspel i hemmamatchen, måste höja sig ett par snäpp för att ha en chans. Marseille vann den första upplagan av Champions League säsongen 92/93. Den bedriften blir knepig att upprepa.

Bayern München mot Inter är en repris från förra årets final, då Inter vann med 2-0. Diego Milito blev stor finalhjälte då han stänkte in matchens båda mål. Nu ser det inte så ljust ut för den italienska storklubben. Fjolårsmästaren kan vara på väg ut ur turneringen redan i åttondelen. Bayern vann bortamötet med 1–0 och såg till att Inter får starta i uppförsbacke på en kokande Allianz Arena.

Detta blir det sjätte och sjunde sportevenemanget som sänds i 3D-TV av Viasat sedan 3D-TV lanserades i december. De tre första direktsända 3D-eventen var Barclays Premier League matchen mellan Chelsea och Arsenal 27/12, NHL matchen mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals 1/1 samt Sony Open från PGA Touren Sony Open i Hawaii 15-16/1. Därefter följde ännu en NHL match då Calgary Flames mötte Montreal Canadiens 20 februari, och efter denna sändning var det dags för den allra första skandinaviska 3D produktionen då Viasat producerade och sände mötet mellan F.C. Köpenhamn och Chelsea F.C från UEFA Champions League.

3D-sändningarna genomförs i samarbete med SES-Astra och Samsung.

För att se på 3D TV från Viasat behöver du:

– En 3D-TV och 3D-glasögon (glasögonfri 3D-TV börjar komma)

– För att se sport i 3D behöver du en box som kan ta emot HD sändningar samt ett abonnemang på film och sportpaketet. När du ska se sport hittar du tjänsten Viasat 3D på plats 45 i EPGn.

 

This article has 1 comment

 1. Angående 3D…

  Tänkte bara tipsa om att Canal + Extra HD börjat sända på Thor 0.8W och sänder bland annat fotboll i 3D 🙂 Inte champions league dock, men ändå trevligt att Canal Digital smygstartar med 3D till slut!

  Thor 5
  11785.00
  H
  DVB-S2
  8PSK
  30000
  3/4