Champions League live i 3D

Viasats kunder kan på tisdag den 18 oktober glädja sig åt ytterligare en 3D-sänd Champions League match. Denna gång är det Manchester City och Villarreal som möts, en viktig match för båda lag då ingen av de två ännu vunnit en match i grupp A.

– Jag är riktigt glad att Viasat kan erbjuda stora sportevenemang som denna Champions League-match i 3D, eftersom 3D gör TV-tittandet än mer spännande och intensivt. Många av de TV-apparater som säljs i butik idag är redo för 3D-TV vilket gör att efterfrågan från TV-tittaren på riktigt bra innehåll i 3D ökar. Vi jobbar varje dag för att ge våra kunder något extra och direktsänd sport i 3D-kvalitet är ett exempel på detta, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Viasat lanserade 3D-TV i december 2010 i samarbete med Samsung och var först i Sverige att erbjuda en 3D-tjänst med direktsänd sport och film tillgängligt i Viaplay i digitalboxen. Sedan dess har Viasat sänt ett antal sportevenemang i 3D, däribland fotboll från Premier League och Champions League, hockey från NHL och golf från PGA Touren. Utöver sporten finns elva filmer i 3D-kvalitet att se när man vill i Viaplay.

När Manchester City och Villarreal möts på tisdag finns åtta 3D-kameror på plats, vilket är mer än normalt för en match i gruppspelet. Hela femtiofem personer är involverade i produktionen och utsändningen av 3D sköts av SES-ASTRA.

För att se på 3D TV från Viasat behöver du:

– En 3D-TV och 3D-glasögon

– För att se sport i 3D behöver du en box som kan ta emot HD sändningar samt ett abonnemang på film och sportpaketet. När du ska se sport hittar du tjänsten Viasat 3D på plats 45 i EPGn.

– För att hyra 3D-film från Videobutiken behöver du en inspelningsbar Viasat-box (Pace 850, 855 och 865).