Christer Björkman blir producent för Melodifestivalen 2012

Nu bjuder SVT in låtskrivare att producera bidrag till Melodifestivalen 2012. Christer Björkman, tidigare tävlingsproducent, blir producent för hela tv-programmet nästa år.

En nyhet i Melodifestivalen 2012 är att ett bidrag istället för två väljs ut via en webbjokertävling och att en tävlingsjury väljer ut 16 bidrag istället för 15. Liksom förra året specialinbjuder SVT 15 bidrag till tävlingen.

– Det är mycket hedrande att få förtroendet att producera hela Melodifestivalen 2012, en stor utmaning och väldigt inspirerande att ta ett helhetsgrepp om alla delar i programmet. Nu välkomnar vi alla professionella upphovsmakare samt låtskrivare med aldrig tidigare utgivna låtar att skriva musik för tävlingen, säger Christer Björkman.

– Efter 320 producerade artistnummer och tio år som tävlingsproducent känns det naturligt att sätta Christer Björkman som producent för programmet, säger Mathias Engstrand, programchef för underhållning på SVT i Stockholm.

Mellan torsdag 1 september och tisdag 20 september är låtskrivare välkomna att ladda upp ljudfiler på svt.se/melodifestivalen. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Webbjokern. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till ordinarie tävling. I både ordinarie tävling och i Webbjokern är det melodin som tävlar. Till skillnad från förra året ska inte någon video laddas upp till Webbjokern, endast en ljudfil.

Regelverket för Melodifestivalen 2012 och information om hur ljudfilerna laddas finns på svt.se/melodifestivalen.