Com Hem – Bredband 200 Mbit/s

Den 9 februari i år lanserade Com Hem sin nya tjänst Bredband 200 till ungefär en tredjedel av sina bredbandshushåll. Utbyggnaden har sedan dess gått i snabbt tempo. Nu står ett antal städer i landet klara för 200 Mbit/s, Borås är en av dessa.

– Vi ser en allt större efterfrågan på höghastighetsbredband. När vi frågar våra kunder vill så många som 65 procent ha snabbare bredband än vad de har idag. Det beror på ett förändrat internetbeteende, våra kunder uppger att de streamar musik och film i högre utsträckning idag än för bara ett år sedan. Tyngre sidor och tjänster, fler datorer och andra smarta enheter som konkurrerar om bredbandsutrymmet är också faktorer som bidrar till behovet av högre kapacitet, säger Marie Johansson som är chef för produktledning för telefoni och bredband på Com Hem.

2007 fattade Com Hem beslut om att bli ledande inom höghastighetsbredband i Sverige. I augusti 2008 lanserade Com Hem sin 50 Mbit/s-tjänst, och drygt ett år senare blev Com Hem den första bredbandsleverantören att kunna erbjuda en hastighet på 100 Mbit/s i stor skala.

Det senaste steget i Com Hems höghastighetsstrategi togs i och med lanseringen av 200 Mbit/s bredband den 9 februari i år. Sedan dess har tjänsten byggts ut kontinuerligt och når idag över hälften av Com Hems 1,4 miljoner bredbandshushåll.

I Borås är ungefär 15 000 hushåll anslutna till Com Hems bredbandsnät och har därmed nu tillgång till snabba Bredband 200. Under hösten kommer samtliga av Com Hems bredbandshushåll i landet ha tillgång till tjänsten.

 

This article has 2 comments

 1. ”I augusti 2008 lanserade Com Hem sin 50 Mbit/s-tjänst, och drygt ett år senare blev Com Hem den första bredbandsleverantören att kunna erbjuda en hastighet på 100 Mbit/s i stor skala.”

  Lol, vilken dynga. Att klåparna på Com Bort skulle vara första leverantören att erbjuda 100 Mbit/s i stor skala är att förvränga sanningen en hel del. För det första är det fel rent faktamässigt att dom skulle vara först. För det andra är det en sak att sälja 100 Mbit/s och en helt annan sak att leverera det samma. Com Hem har aldrig haft kapacitet att leverera i närheten av 100 Mbit/s till samtliga som beställer det. Visst finns det säkert kunder som kommit upp i hastigheter i närheten av 100 Mbit/s men det stora flertalet kunder som betalar för den tjänstem kommer inte ens i närheten av dom hastigheterna.

  Visst är det så att samtliga internetleverantörer ”överbokar” men Com Hem är experter på att överboka och att lova runt men hålla tunnt.

  Ett annat perspektiv på vad Com Hem kallar 100/200 Mbit/s bredband är att upphastigheten är 7-10 Mbit/s. Hur fan man överhuvudtaget kan slå sig för bröstet och hävda att att man levererar 100 eller 200 Mbit/s med såna uppladdningshastigheter övergår mitt förstånd.

  Jag har själv jobbat med teknik åt Com Hem och vem som helst som jobbar med support/drift på Com Hem kan bekräfta mina påståenden ovan.

  Är detta en ren marknadsföringskanal för tjänsteleverantörer utan någon som helst kritisk granskning från webbsidans ägare/ansvarig utgivare?

  • Detta är endast ett Pressmeddelande från Com Hem, du är välkommen att kritisera Com Hem direkt om du inte gillar texten. Det kan dom säkert behöva 🙂