Com Hem – Digster Play

Com Hem har tecknat ett samarbetsavtal med världens ledande musikbolag Universal Music. Samarbetet innebär att Com Hem blir först i världen med att lansera musikkanalen Digster Play i tv:n genom sin On Demand-tjänst.

Som en del av samarbetet kommer Com Hem också en gång i månaden stå värd för exklusiva konserter med några av Sveriges och världens populäraste artister.

Digster är en spellisttjänst på nätet som Universal Music har utvecklat. Idag finns Digster enbart på nätet, men genom samarbetet med Universal Music och Com Hem kommer en variant av tjänsten in i tv:n och Com Hems On Demand-tjänst. Genom Digster Play i On Demand kommer Com Hems kunder kunna ta del av regelbundet uppdaterade videospellistor sammansatta av professionella musikredaktörer.

– Med det här samarbetet adderar Com Hem ytterligare en dimension till vår On Demand-tjänst. Vi gör musik till en tydligare komponent vid sidan av alla de tusentals play-program och filmer som finns i On Demand idag, säger Annika Sten Pärson som är Försäljnings- och Marknadsdirektör på Com Hem.

Förutom videospellistor kommer Digster Play innehålla intervjuer, backstagematerial och livespelningar. Spelningarna, ”Com Hem Sessions”, kommer att genomföras ungefär en gång i månaden och filmas för att sedan läggas in i Digster Play. Konserterna med svenska och internationella artister kommer variera i storlek från 100 till 500 inbjudna gäster. Startskottet går den 25 augusti när det brittiska stjärnskottet Jessie J kommer till Nalen i Stockholm för en exklusiv spelning. Biljetter till spelningen kommer bland annat att tävlas ut bland Com Hems kunder.

– Spelningarna ger oss möjlighet att träffa och umgås med våra kunder och dessutom ge dem något lite extra tillbaka. För de kunder som inte kan vara med på plats kommer materialet från spelningarna göras tillgängligt för alla med en On Demand-box från Com Hem säger Annika Sten Pärson.

Musikvideotjänsten Digster Play i On Demand kommer att lanseras efter sommaren.