Com Hem fortsätter spela på YouTube-fenomen

Den 17 augusti startade Com Hems höstkampanj. Den senaste bredbandstjänsten Bredband 200 står i fokus när vi återigen får träffa Judit & Judit i olika YouTube-inspirerade situationer.

Miljontals människor världen över har tagit YouTube-klippet som visar ett bebistvillingpar mitt i en livlig diskussion till sina hjärtan. Klippet har haft enorma 30 miljoner visningar, men hittills har ingen, förutom tvillingarna själva, vetat vad de pratar om. Men nu vet vi; diskussionen handlar om Com Hems senaste bredbandshastighet 200 Mbit/s, och de som förevigar de små pratkvarnarna är inga mindre än Judit & Judit själva.

– Med hjälp av en textremsa förstår vi att den eldiga diskussionen går ut på att den ena tvillingen försöker övertyga den andra om att Com Hem kan leverera så snabbt bredband som 200 Mbit/s till över en miljon svenska hushåll, säger Annika Wink som är marknadschef på Com Hem.

I den andra reklamfilmen illustreras farten i Bredband 200 med att en av Juditarna försöker framföra erbjudandet, där Com Hem dessutom tagit bort bindningstiden, med en lövblås riktad mot ansiktet. Att lägga upp klipp när man försöker prata under de här udda förutsättningarna, med anletsdrag som blir alltmer förvrängda ju hårdare blåsten blir, har också blivit en grej på YouTube.

– Greppet att utgå från roliga YouTube-fenomen är tacksamt ur flera perspektiv. Dels är det relevant att vi rör oss i internetvärlden eftersom det är den här världen Com Hems tjänster ger tillgång till. Dels är en viktig del av vår målgrupp väl initierad i mycket som sker på internet, de känner igen det filmen utgår ifrån direkt och tycker det är roligt. Filmerna och fenomenen de bygger på är dessutom roliga i sig, man ska kunna skratta och förstå även om man aldrig ens varit i närheten av YouTube. Vår reklam ska kännas folklig och bred, men också relevant och finurlig, säger Annika Wink.

Bakom kampanjen står Com Hems reklambyrå King som samarbetat med produktionsbolaget Traktor. Filmerna ligger redan på YouTube men börjar visas i tv från och med onsdagen den 17 augusti.

Titta på filmerna här: http://www.youtube.com/comhemab.