Dom tar över PLUS i SVT efter Sverker

Åsa Avdic, Mathias Andersson och Charlie Söderberg tar över uppdraget att leda konsumentmagasinet Plus i SVT.

Mathias Andersson och Charlie Söderberg, tidigare programledare för Lyxfällan i TV3, är stolta över sitt nya uppdrag.

– För någon som har jobbat med privatekonomi och konsumentfrågor på tv är Plus den heliga graalen. Det är hedrande, men också förpliktigande. Det känns väldigt kul och som ett stort privilegium, säger Charlie Söderberg.

– Plus är ett otroligt viktigt program. I dagens konsumtionssamhälle, där reklamen ljuger för oss varje dag, behövs det verkligen någon som står på konsumenternas sida. Nu ska vi vidareutveckla programmet tillsammans med Plus-redaktionen. Tittarna ska både känna igen sig och få något nytt, säger Mathias Andersson.

Åsa Avdic har tidigare bland annat arbetat med Plånboken i P1 och rese- och barnprogram i tv.

– Plus fortsätter att vara en kraft som får företag att förändra sina beteenden. Jag kommer ha den mest klassiska programledarrollen i gänget, den som innebär att ställa företag till svars och kräva förändring.

Bengt Strömbro, programchef SVT Umeå, är mycket nöjd med sina rekryteringar.

– Åsa, Charlie och Mathias känns som ett riktigt dreamteam. Jag är övertygad om att den här trion kommer att både glädja och engagera tittarna. Men framförallt slå vakt om att Plus även i fortsättningen kommer att driva landets skarpaste konsumentjournalistik.
Plus är åter i rutan senare i höst.