En värld av 3D när LG lanserar ny tjänst i LG Smart TV

Med den globala innehållstjänsten 3D World som ny kostnadsfri tjänst i LG Smart TV blir högkvalitativt 3D-material ännu mer lättillgängligt. Samarbeten med globala distributörer av 3D-material ger ett stort utbud som kommer att växa ytterligare framöver.

LG lanserar den nya Smart TV-tjänsten 3D World, en tjänst som erbjuder kostnadsfritt* premiummaterial till alla som har en LG Cinema 3D-TV med Smart-TV-funktion. Tjänsten finns tillgänglig i över 70 länder inklusive Norden.

Via 3D World ger LG tillgång till högkvalitativt 3D-innehåll inom kategorier som underhållning, sport, dokumentärer, barnprogram och lifestyleprogram, direkt via tevens Smart TV-gränssnitt.

Oavsett intresse – idrott, resor, mode, matlagning eller naturprogram – så finns det något för alla i nya 3D World. Utöver det befintliga innehållet planerar LG att inleda nya samarbeten med flera olika globala distributörer för att kontinuerligt stärka 3D-utbudet och ge användarna intressant och relevant innehåll.

– 3D World är en viktig del i LG:s långsiktiga strategi att erbjuda ett starkt utbud av innehåll för våra 3D-TV-ägare, säger Fredrik Lundqvist, nordisk produktspecialist för Home Entertainment på LG Electronics. I 3D World finns det nu kostnadsfritt och lättåtkomligt 3D-innehåll som alla kan ta del av. Det är något som varit mycket efterfrågat hos konsumenterna då den upplevda bristen på 3D-innehåll har fått en del att tveka om 3D-TV.

Så här ser du 3D

Det finns många olika sätt att få tillgång till 3D-innehåll. Användaren kan titta på 3D-filmer via en 3D-blu-ray och med 2D- till 3D-konvertering kan allt vanligt innehåll som visas på teven göras om till 3D i bra kvalitet. Nu börjar också 3D-TV-kanaler introduceras på marknaden. Med 3D World erbjuder alltså LG ytterligare ett alternativ för dem som är intresserade av 3D.

För att få tillgång till tjänsten behöver användaren en LG Cinema 3D-TV med Smart TV, samt en internetuppkoppling. I 2011 års TV-modeller finns 3D World lättåtkomligt som applikation på förstasidan i Smart TV. I 2012 års modeller finns det som ett integrerat kort på hemskärmen.

Så fungerar LG Cinema 3D

Tekniken i LG Cinema 3D är densamma som används i 3D-biografer. Här sitter tekniken i teven istället för i glasögonen, som det var tidigare. Eftersom tittaren ser på skärmen genom tunna och lätta cirkulärpolariserade glasögon utan batterier, så uppfattas inget flimmer eller annat som stör upplevelsen. LG Cinema 3D låter tittaren se bilden ur en bredare betraktningsvinkel än tidigare, och ger en tydlig bild och 3D-effekt oavsett var i rummet personen befinner sig. För mer information, se http://www.lg.com/se/cinema3d.

* Vid lansering är allt innehåll i LG 3D World tillgängligt kostnadsfritt. LG förbehåller sig rätten att i framtiden även erbjuda betalinnehåll i 3D World. Kostnader för internetuppkoppling kan tillkomma och måste köpas separat.