Eurosport – Förlängd sändningsrättighet

Eurosports långa tradition att sända Australian Open kommer att fortsätta. Detta står klart sedan sändningsrättigheterna har förlängts i ytterligare fem år.

Det nya avtalet börjar gälla 2012 och tar Australian Open till mer än 56 länder och 121 miljoner hushåll i Europa. Sändningsrättigheterna omfattar både traditionella TV-sändningar och livestreaming med multi-court-funktion, d v s att tittarna själva kan välja vilken bana de vill se från.

– Det nya avtalet innebår att europeiska TV-tittare kan fortsätta att njuta av en stor livetäckning av Australian Open i många år framöver. Eurosport har återigen visat sitt engagemang för vår turnering och tillsammans kommer vi sträva att höja tennissportens profil – både som TV-sport och bland gräsrötterna, säger Steve Wood, VD för Tennis Australia, i pressmeddelandet.

– Australian Open är ett viktigt evenemang i den internationella sportkalendern med en stor dragningskraft hos fansen. Med exklusiva mediarättigheter för Europa kommer vi att sända denna högklassiga tävling på Eurosport, Eurosport 2 och Eurosport HD. Vi kommer även utveckla multi-court-funktionerna ytterligare på vårt nätverk av sajter och via mobila tjänster. Vi är mycket nöjda att kunna fortsätta vårt långa samarbete med Tennis Australia, säger Laurent-Eric Le Lay, ordförande och VD för Eurosportgruppen.