Eurosport och DFL Sport Enterprises GmbH i förlängt samarbete

Eurosport och DFL Sport Enterprises GmbH har förlängt sitt nuvarande samarbetsavtal i ytterligare tre säsonger: 2012-2015.

Avtalet innebär att Eurosports exklusiva rättigheter för TV och digitalt, inklusive sublicensiering, förlängs. Rättigheterna omfattar samtliga matcher i Bundesliga och Bundesliga 2 för Sverige och ytterligare 21 länder i Norden samt Öst- och Centraleuropa.

Bundesliga sänds exklusivt på Eurosport 2 och Eurosport 2 HD med fem direktsända matcher varje helg samt höjdpunkter, magasin och intervjuer. Svenska expertkommentatorer är Rikard Norling, Rami Shaaban och Alexander Östlund.

Eurosport 2 lanserades 2005 och är idag en av Europas snabbast växande betal-TV-kanaler med en räckvidd på 48 miljoner hushåll i 47 länder. Kanalen finns även tillgänglig i en HD-version och sänder varje år mer än 2 000 timmar direktsänd sport.

Bundesliga sänds även live via webtjänsten Eurosport Player.

– Vi är mycket nöjda att ha förlängt vårt samarbete med DFL och att fortsatt kunna erbjuda fans i norra och östra Europa den bästa tyska fotbollen. Eurosport 2 har sänt Bundesliga sedan 2009 och på bara två säsonger har våra sändningar och vårt arbete hjälpt att stärka ligan utanför Tyskland och vi är övertygade om att Bundesliga har ännu större potential. Förlängningen av avtalet är ett led i Eurosport 2:s strategi att förvärva premiumrättigheter och stärker det lokala innehållet på kanalen, säger Laurent-Eric Le Lay, ordförande för Eurosportgruppen, i pressmeddelandet.

– Vi är mycket glada att vårt framgångsrika samarbete förlängs. Eurosport är en etablerad och högt uppskattad partner som för fram Bundesliga som en premiumprodukt på mycket hög nivå. Avtalet täcker nyckelterritorier och möter den ökande internationella betydelsen för Bundesliga, säger Jörg Daubitzer, VD för DFL Sports Enterprises.