Eurosport sänder Cykel-VM live

Cykel-VM i Köpenhamn avgörs 19-25 september med 67 deltagande nationer. Eurosport är förstås på plats och direktsänder hela 37 timmar.

Kommentatorer är Roberto Vacchi och nye experten Fredrik Eriksson.

Fredrik Eriksson är i dag förbundskapten i mountainbike men var så sent som 2008 med på VM och kom på tjugonde plats i tempoloppet. Samma år vann han SM-tempot före dagens VM-cyklister Gustav Larsson som blev tvåa och Thomas Löfkvist som blev trea.

När det gäller de svenska chanserna tror Roberto Vacchi att den rekordstora svenska truppen, 26 cyklister, absolut ska kunna vara med och slåss om medaljer men varnar samtidigt för att det är en lite för lättåkt bansträckning för många av svenskarna. Chansen på herrarnas linjelopp ligger i att fältet spricker upp så att inte de stora spurtnationerna kan hjälpa fram sina stjärnor till bra positioner men på damsidan ser det bättre ut för Sverige.

–          Bäst passar banan för Emma Johansson med den lätta uppförslutningen på slutet men Emilia Fahlin har också en vass spurt, säger Roberto Vacchi, som även påminner om att Emilia var nia på tempot senast.

Tempoloppet är den största chansen till medalj på herrsidan och då handlar det förstås om Gustav Larsson som cyklat hem både OS-silver och VM-silver.

–          Tony Martins och Fabian Cancellara är de stora favoriterna men Gustav ska absolut kunna vara med och slåss om medaljerna, säger Roberto Vacchi.

På junior och U23 –sidan är det svårtippat men Vacchi nämner bland andra Jenny Risved, Markus Fåglum Karlsson, Jonas Ahlstrand och Tobias Ludvigsson som några att hålla ett extra öga på.

Den svenska VM-truppen

Damjunior: Emma Ahlstrand, Felicia Ferner, Alexandra Nessmar och Jenny Rissveds (samtliga kör linje och Alexandra och Jenny även tempo).

Herrjunior: Emil Andersson (linje), Ludwig Halleröd (tempo), Markus Fåglum Karlsson (linje och tempo) och Fredrik Ludvigsson (linje).

U23: Jonas Ahlstrand, Jesper Dahlström, Niklas Gustavsson, Philip Lindau (alla linje), Tobias Ludvigsson (linje och tempo) och Edvin Wilson (tempo).

Damer elit: Emilia Fahlin, Emma Johansson (bägge linje och tempo), Marie Lindberg, Sara Mustonen, Madelene Olsson, Isabelle Söderberg och Martina Thomasson (samtliga linje)

Herrar elit: Fredrik Kessiakoff, Jonas Ljungblad, Thomas Löfkvist, (alla linje) samt Gustav Larsson och Alexander Wetterhall (bägge tempo).

Eurosports sändningstider från VM

Måndag 19 september

10.00-11.45: Damer, juniorer, tempolopp

13.30-17.30: Herrar, U23, tempolopp

Tisdag 20 september

09.30-17.30: Herrar, juniorer, tempolopp

14.00-17.00: Damer, tempolopp

Onsdag 21 september

12.30-17.00: Herrar,  tempolopp

Fredag 23 september

09.30-12.00: Damer, juniorer, linjelopp

13.00-17.15: Herrar, U23, linjelopp

Lördag 24 september

09.30-12.30: Herrar, juniorer, linjelopp

13.30-17.15: Damer, linjelopp

Söndag 25 september

11.30-17.00: Herrar, linjelopp

Alla tider med reservation för eventuella ändringar