Filmtjänst i mobilen med Symbian

Filmtjänsten Voddler släpper nu en specialanpassad film-app för användare med Symbian smartphones som har uppgraderat till Symbian Anna. Via appen, som är gratis, kan filmälskare se filmer på sina Nokia smartphones. Appen har både de senaste hyrfilmerna från Hollywood och annonsfinansierade filmer. 

Tack vare kopieringsskyddet i Nokias telefoner, som har filmbranschens stöd, är det möjligt att se de allra senaste filmerna i telefonen, var du än är. Appen finns nu tillgänglig i Ovi Butik.

Appen gör filmkvällarna smidigare och mer varierande. Istället för att slå på TV:n och hoppas på att det går något intressant är det nu möjligt att använda mobilen och välja ur ett stort antal filmer bland Voddlers annonsfinansierade PLAY-filmer, och istället för att gå ner till videobutiken går det snabbt och smidigt att hyra någon av Voddlers RENT-filmer. Vid lanseringen har Voddler aktiverat drygt 250 titlar för mobilvisning, och nya titlar kommer läggas till i jämn takt framöver från Voddlers växande totalkatalog om 4 500 titlar.

– Våra kunder kan nu på ett enkelt vis njuta av film i mobilen. Kopieringsskyddet i Nokia-mobilerna innebär också att filmbolagen kan göra det möjligt att visa de allra senaste filmerna som annars bara finns tillgängliga i DVD-butikerna eller i VOD-tjänster på din dator. Detta har tidigare inte varit möjligt via mobilen, säger Christophe Joyau, Head of Services, Nokia North.

Bland filmerna du kan se i Voddlers Nokia-app vid lanseringen finns nysläppta filmer som No Strings Attached, Red Riding Hood, Due Date och The Town, moderna klassiker som Harry Potter-serien, Matrix-serien, eller Batman-filmerna, eller familjefilmer som Chicken Little och Dinosaur.

Med Voddlers film-app går det att se på film oavsett vilken skärm som råkar vara närmast. Med appen är det möjligt att till exempel börja se film i mobilen på väg hem, och sedan fortsätta hemma vid datorn eller på en internetkopplad TV, utan att behöva starta om och spela fram.

– Vårt mål fortsätter att vara att du ska kunna se film var och när du vill, oavsett vilken skärm du råkar ha närmast. Många mobila plattformar har olika affärsmässiga eller tekniska begränsningar, men på Nokia-appen kan vi verkligen börja erbjuda hela Voddler, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler.

Voddlers Symbian-app kräver inget särskilt abonnemang, men användaren måste ha uppgraderat till Symbian Anna. Symbian Anna är en uppdatering av Symbian som innebär en förbättrad användarupplevelse med bland annat ett nytt gränssnitt, förbättrad browser, utökad säkerhet och en uppgradering av Nokia Maps. Filmvisningen fungerar såväl på mobilnätet som WiFi. Appen finns nu tillgänglig i Ovi Butik.