Förvärvar Sharp Center

Efter nästan 40 år i branschen säljer nu Leif Andersson sitt livsverk Sharp Center i Jönköpings Län AB. Köpare är Sharp Electronics (Nordic) AB, som kommer att driva företaget vidare i Leif Anderssons anda.

Leif Andersson har nu beslutat sig för att trappa ner och sälja företaget. Han ska dock finnas kvar i verksamheten och arbeta med affärs­utveckling.

Sharp Center i Jönköpings Län AB har under Leif Anderssons ledning utvecklats till ett av Nordens mest framgångsrika Sharp Center. Verksamheten har växt stadigt år från år med god lönsamhet. Företaget är i dag regionens ledande leverantör av lösningar inom dokument­hante­ring och har ett 20-tal medarbetare på kontoren i Jönköping, Värnamo, Vetlanda och Sävsjö.

Förvärvet av Sharp Center i Jönköpings Län AB är en del i Sharps långsiktiga strategi att förstärka sin närvaro inom viktiga regioner i Norden. Ny vd är Jörgen Linder, i dag Sharps region­chef för södra Sverige.

– Den här lösningen är den absolut bästa som jag kunde tänka mig, säger Leif Andersson. Med Sharp får företaget nu en långsiktig och stabil ägare med rejäla resurser, samtidigt som vi säkerställer att Sharp Center i Jönköpings Län AB kan drivas vidare i samma anda som tidigare. Det är en stor trygghet för både medarbetare och kunder. Det känns också väldigt bra med Jörgen Linder som vd. Jag känner honom sedan många år tillbaka och han har ett stort förtroende, inte bara hos mig utan också inom hela företaget.

– Jag tar mig an uppgiften som vd med stor ödmjukhet, säger Jörgen Linder. Det är inte lätt att ta vid efter Leif, men jag ska arbeta för att förvalta företagets unika kultur. Det finns också en enorm kompetens bland medarbetarna som är viktig att värna om. Företaget ska även i fortsättningen vara en stark lokal spelare i Jönköpings län.

Sharp Center i Jönköpings Län AB fick så sent som i augusti 2011 utmärkelsen ”Exceptionella insatser” vilket är Sharps pris till bästa Sharp Center. Leif Andersson har också i Japan fått ta emot Sharps utmärkelse ”Outstanding Performance Award” – den främsta utmärkelse som en Sharp Center-chef kan få i Europa.