Fotbolls-VM i Brasilien 2014 sänds i TV4

TV4-Gruppen har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till ännu en stor sporträttighet. Sveriges samtliga kvalmatcher till fotbolls-VM i Brasilien 2014 sänds i TV4.

TV4-Gruppen har tecknat avtal med rättighetsbolaget Kentaro som innebär att TV4 sänder Sveriges alla bortamatcher i kvalet till fotbolls-VM i Brasilien 2014. Det här innebär att hela VM-kvalet kan följas i TV4 med start i september nästa år, eftersom TV4-Gruppen sedan tidigare har rättigheterna till samtliga hemmamatcher.

Förutom kvalmatcherna mot gruppfavoriten och trefaldiga VM-guldmedaljören Tyskland innefattar avtalet Sveriges matcher mot Färöarna, Irland, Kazakstan och Österrike.

– Genom köpet av samtliga kvalmatcher till VM 2014 kan vi erbjuda alla svenska tv-tittare fantastiska fotbollsfester de närmaste åren, samtidigt som vi befäster TV4:s ställning som hemvist för ett av Sveriges populäraste landslag, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Redan i höst väntar tre spännande EM-kvalmatcher i TV4. Sverige-Ungern den 2 september, Finland-Sverige den 7 oktober och Sveriges match mot VM-finalisten Holland den 11 oktober.

TV4 delar på sändningarna till fotbolls-EM nästa sommar med Canal Digital och Sveriges Television, samt till fotbolls-VM i Brasilien 2014 med Sveriges Television. TV4 sänder finalerna både i EM 2012 och VM 2014.