Fotbolls-VM i Sydafrika – Peter Jihde leder TV4:s sändningar

Mellan den 11 juni och 11 juli pågår världens största sportevenemang i Sydafrika, mästerskapet som får hela världen att stanna upp – fotbolls-VM. TV4-Gruppen sänder 32 matcher varav 27 i TV4 och 5 i TV Sport. Peter Jihde är studioankare för TV4:s sändningar som startar fredagen den 11 juni med öppningsmatchen mellan värdlandet Sydafrika och Mexiko.

Sommarens fotbolls-VM avgörs för första gången i Afrika och de stora fotbollsnationerna, Argentina, Italien, Frankrike, Spanien, Tyskland, England och Brasilien med flera är på plats, alla med drömmen att få lyfta idrottsvärldens mest kända pokal.

TV4 sänder bland andra alla Englands gruppspelsmatcher och två av Sven-Göran Erikssons Elfenbenskustens gruppspelsmatcher, mot Portugal och Brasilien.

TV4 delar sändningarna med SVT och visar 32 matcher. Av de 32 matcherna sänds 27 i TV4 och de övriga fem i TV4 Sport. TV4:s 32 matcher direktsänds också på webben, via fotbollskanalen.se. TV4 Sport repriserar ett stort antal av TV4:s VM-matcher.

TV4:s huvudstudio för VM-sändningarna finns i Stockholm och är fylld med modern teknik för att möjliggöra att de svenska tittarna får en total VM-upplevelse och inramning värdig världens största sportevenemang.

– Oavsett hur våra tittare väljer att följa turneringen – via traditionell tv, webben eller sociala medier – kommer vi att erbjuda hela svenska folket en initierad och engagerad bevakning av ett mästerskap som under en månads tid fascinerar en hel planet, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

TV4:s laguppställning
Peter Jihde leder sändningarna från TV4:s studio i Stockholm tillsammans med TV4:s fotbollsexpert Anders Andersson och fler tunga experter och gäster.

På plats i Sydafrika finns reportrarna Patrick Ekwall, Anna Brolin och Nora Strandberg. Patrick Ekwall håller för sjätte mästerskapet i rad ett extra öga på Lars Lagerbäck, den här turneringen coach för Nigeria. Spanien-experten Anna Brolin följer det spanska landslaget och Nora Strandberg ligger tätt på Fabio Capellos brittiska lejon. Olof Lundh, krönikör på fotbollskanalen.se, finns också på plats i Sydafrika under hela mästerskapet för att ge tittarna de vassaste och mest initierade åsikterna.

Kommentatorsparen på plats i Sydafrika är Robert Perlskog/Jens Fjellström, Jesper Hussfelt/Pontus Kåmark och Niklas Jarelind/Anders Andersson.

– Vi har en fantastisk startelva, som backas upp av ett proffsigt och erfaret produktionsteam. TV4 är fotbollskanalen och vår passion för fotbollen kommer att avspegla sig i VM-sändningarna, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Komplett webb-bevakning på fotbollskanalen.se
Parallellt med tv-sändningarna ger fotbollskanalen.se fördjupad och extra information med de bästa och mesta klippen från träningar och matcher och den fylligaste statistiken. Det blir, förutom webb-sändningar av matcher, också direktbevakning av presskonferenser, reportageinslag och intervjuer med VM:s största profiler.

Dessutom kommer fotbollskanalen.se:s team med Olof Lundh och Patrick Ekwall och Anna Brolin i spetsen, blogga och kommentera allt värt att veta från det afrikanska VM-partyt.

Matcherna i Sydafrika spelas klockan 13.30, 16.00 eller 20.30.

TV4 visar turneringens öppningsmatch mellan Sydafrika och Mexiko fredagen den 11 juni. Avspark är 16.00. Sändningen startar 15.00.