Fotbollsgalan leds av Anna Brolin och Peter Jihde

I år programleds Fotbollsgalan av Anna Brolin och Peter Jihde. Galan direktsänds måndagen den 7 november klockan 20.00 i TV4 från Globen i Stockholm.

Den svenska fotbollssäsongen lider mot sitt slut och det är ett händelserikt fotbollsår som ska sammanfattas. Måndagen den 7 november är det återigen dags att hylla årets svenska fotbollshjältar på Fotbollsgalan då både den aktiva och tidigare fotbollseliten samlas. Galan sänds direkt i TV4 från Globen i Stockholm med start klockan 20.00.

– Det känns fantastiskt roligt att få leda en gala där man hyllar och ger uppskattning till Sveriges mest populära sport. Och att få leda galan tillsammans med Peter Jihde är förstås en ynnest eftersom jag anser att han är Sveriges i särklass bästa live-programledare, säger Anna Brolin.

Bland höjdpunkterna är utdelningen av Guld- och Diamantbollen. Övriga priser som delas ut är Årets målvakt, Årets back, Årets mittfältare, Årets forward, Årets nykomling/genombrott, Årets bästa allsvenska spelare, Årets tränare och Fotbollskanalens hederspris som delas ut av TV4 och SvFF. Priset Årets mål röstas fram av tittarna under programmets gång.

Fotbollsgalan bjuder även på högklassiga musikuppträdanden, humorinslag och världsstjärnor.