Franska öppna direkt i 3D

Panasonic och Fédération Française de Tennis (franska tennisförbundet) förnyar sitt partnerskap och direktsänder Franska öppna i tennis – Roland Garros – i 3D över hela Europa (exklusive Frankrike) i samarbete med Eurosport.

Panasonic, Fédération Française de Tennis (FFT) och Eurosport meddelar att Franska öppna mästerskapen i tennis, Roland Garros, kommer att direktsändas i 3D över hela Europa (utom Frankrike). Efter framgången med 3D-sändningarna av 2010 års turnering i europeiska hemelektronikbutiker har Panasonic och FFT förnyat och utökat sitt innovativa samarbete. Tittarna kommer att kunna avnjuta 2011 års upplaga av grand slam-turneringen i direktsänd 3D från TV-soffan i vardagsrummet.

Franska öppna mästerskapen i tennis, som äger rum från 22 maj till 5 juni 2011, är ett av världens mest prestigefyllda sportevenemang. Tack vare partnerskapet mellan Panasonic, Eurosport och FFT kommer turneringen att direktsändas i 3D till tittare över hela Europa (utom Frankrike). Sportfantaster med en 3D-förberedd TV har en exceptionell upplevelse att se fram emot.

Eurosports 3D-sändningar av Franska öppna säkerställs av utvalda operatörer i Europa. Swisscom i Schweiz och Canal Digital, som är verksamma i Danmark, Sverige, Norge och Finland, är bara två av de operatörer vi hittills tecknat avtal med. Tennisfans som ännu inte har en 3D-förberedd TV kommer att kunna njuta av 3D​​-sändning från detta prestigefyllda evenemang i 90 butiker i Norden, för mer information titta in på din lokala Panasonic hemsida (panasonic.se /no /dk /fi ).

Laurent Abadie, ordförande och koncernchef för Panasonic Europe kommenterar:

– Under det gångna året har ett brett utbud av 3D-teknik blivit tillgängligt, samtidigt som allt mer innehåll har skapats och nya 3D-kanaler lanserats. Det är uppenbart att 2011 är det år då denna revolutionerande teknik kommer att slå igenom. Vi har haft ett nära samarbete med FFT för att säkerställa att så många tennisfans som möjligt kan få uppleva hur det är att se turneringen på plats – men i sina hem i 3D.

– För att kunna tillfredställa konsumenternas efterfrågan på högkvalitativa 3D-program har Panasonic nära samarbeten med Eurosport och andra programföretag världen över. Franska öppna är ett perfekt exempel på hur dessa samarbeten kan fungera och tillhandahålla exceptionellt innehåll. Vi är officiella leverantörer till turneringen där vi kommer att presentera vårt kompletta utbud av 3D-produkter – från vår sändningsutrustning för 3D till våra senaste VIERA 3D-skärmar. De kommer att ställas ut över hela turneringsområdet så att besökarna kan få ta del av 3D-upplevelsen.

Laurent-Eric Le Lay, Eurosports styrelseordförande och VD, tillägger att:

– Eurosport åtagit sig att tillhandahålla den bästa upplevelsen av sportevenemang. Att leverera Franska öppna direkt i 3D till tittarnas hem är det bästa sättet att visa hur en kombination av intressant innehåll och ny teknik kraftigt kan förhöja tittarupplevelsen. Vi är glada över vårt förnyade samarbete med Panasonic och Fédération Française de Tennis som möjliggjort sportsändningar i 3D på bred front över hela Europa.

Michel Grach, direktör för medier och sponsring på Fédération Française de Tennis kommenterar:

– Roland Garros är en av de historiskt mest betydelsefulla idrottsevenemangen i världen. Vår satsning på konstant innovation syftar till att ge tennisentusiaster över hela Europa en upplevelse som så långt som möjligt liknar den att faktiskt vara på plats här i Paris och ta del av denna fantastiska turnering. Den positiva responsen på våra 3D-sändningar till butiker i fjol gör det uppenbart att 3D-teknik verkligen återskapar den uppslukande upplevelsen av att befinna sig på åskådarläktaren, men på TV. Tack vare vårt nära samarbete med tekniska experter som Panasonic och Eurosport kan vi direktsända årets turnering till tittarnas vardagsrum i 3D och göra det möjligt för personer som inte kan vara på plats att få uppleva passionen i detta unika evenemang . Det ger ytterligare en dimension till en otrolig sportupplevelse.