Fredrik Lundberg – Ny programdirektör på MTG

Fredrik Lundberg tar över som programdirektör för MTG TV med ansvar för de reklamfinansierade TV-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

– Fredrik är en mycket erfaren TV-person och jag är väldigt glad över att han kommer till MTG TV. Han kommer med sin omfattande erfarenhet av TV och av att leda olika typer av TV-redaktioner och produktioner att utgöra en viktig förstärkning och komplettering i vårt fortsatta arbete med att utveckla våra fri-TV-kanaler. Fredriks bakgrund och profil innebär också att han på ett värdefullt sätt kommer kunna bidra med kunskap och idéer i det fortsatta byggandet av mediehuset MTG Sverige, säger Manfred Aronsson, chef MTG Sverige.

Fredrik kommer närmast från TV4 där han sedan 2007 varit samhällschef med ansvar för bland annat löpande produktioner såsom Nyhetsmorgon, Kalla Fakta, Kvällsöppet, Efter Tio samt även ansvarat för specialprogram som valbevakningen 2010 och TV4s dokumentärer såsom Svensk Maffia, Mamma till en Mördare och serien om familjen Bernadotte. Fredrik har en lång och omfattande erfarenhet av TV-produktion, bland annat som sport- och utrikesreporter, inslagsproducent och chef för bland annat Kalla Fakta-redaktionen. Sedan 2007 har han arbetat som chef för samhällsredaktionen på TV4. Nu tar han inom kort över innehållsansvaret på MTG TV.

– Att leda programverksamheten inom MTG TV är en stor utmaning och jag är hedrad över att få frågan. Under rekryteringsprocessen har MTG imponerat stort på mig både som företag och som mediehus. Det är med ödmjukhet och stor entusiasm som jag ser fram emot att börja mitt nya jobb, säger Fredrik Lundberg.