Fri TV på laptopen

PCTV Systems, en tillverkare av högkvalitativa och innovativa TV-lösningar för PC och Mac, har idag tillkännagivit PCTV nanoStick T2, den första DVB-T2 mottagaren som gör det möjligt för konsumenter att se på fri marksänd HDTV i perfekt bildkvalitet på en PC eller laptop.

PCTV nanoStick T2 låter användaren se på fri HDTV i fullskärm eller i ett skalbart fönster. Live TV kan pausas och återspelas med hjälp av “time shifting” (tidsförskjutning), och program kan spelas in eller schemaläggas för framtida inspelning med hjälp av programgränssnittet.

PCTV nanoStick T2 inkluderar TVCenter- och DistanTV-applikationerna som gör det möjligt att strömma live TV och inspelade program i standard kvalitet till valfri mobilenhet som har en webbläsare och Wi-Fi eller 3G-anslutning, vilket inkluderar iPhone och iPads. Enheten är fullt bakåtkompatibel med DVB-T och levererar enastående mottagning av båda standarderna. Andra funktioner inkluderar extrasnabb text-TV och stöd för Windows Media Center (endast DVB-T). DVB-T antenn, USB-förlängningskabel och en liten fjärrkontroll ingår.

Yehia Oweiss, Vice President of Sales EMEA på Hauppauge kommenterade:

– Den efterlängtade USB-mottagaren finns nu i Sverige. Med NanoStick T2 kan du se på fri marksänd TV oavsett var du befinner dig i världen. Det är ett ”måste ha”-tillbehör för alla PC-användare. Tillsammans med DistanTV, som fungerar inom ditt hemnätverk samt över Internet, får du möjligheten att schemalägga TV-inspelningar på distans och strömma TV-program till andra datorer och mobila enheter.

DVB-T2 eller fri marksänd HDTV är andra generationens digitala TV-sändningar. I och med starten i november 2010, öppnades fler möjligheter för digital-TV under de kommande åren.

– Digital-TV tar upp mindre bredbandsutrymme vilket betyder att det sedan övergången finns mer utrymme för nya tjänster såsom trådlöst bredband, lokal-TV och högupplöst TV (HDTV), till exempel de nya HDTV-kanalerna SVT1 HD och SVT2 HD som användare av nanoStick T2 kan ta del av, fortsätter Yehia Oweiss.