Grundig med DLNA

Nu kan man se det mesta på sin vanliga TV-skärm. Med hjälp av fjärrkontrollen väljer man enkelt eget TV-innehåll bland alla sina bilder och filmer som lagrats till exempel på dator eller extern hårddisk. Med DLNA (Digital Living Network Alliance) kopplas TVn trådlöst till hemmanätverket. DLNA ger också tillgång till WEB-radiofunktionen vTuner med fler än 11 000 radiostationer via Internet. Nya Grundig-modellerna Vision 7, 8 och Fine Arts har vad som behövs för en innehållsrik, egendesignad TV-kväll.

På www.grundig.se finns nu en rykande aktuell guide som visar grundinställningarna för att hjälpa TVn att hitta rätt i hemmanätverket. Hela processen sköts enkelt med fjärrkontrollen. Inställningen behöver bara göras en gång och sedan ansluter TVn automatiskt till hemma-nätverket varje gång den sätts på.

DLNA-guiden visar flera möjligheter att göra de inställningar som behövs. Ett alternativ är att använda en hårddisk kopplad till nätverket, en så kallad NAS. För både Mac- och PC- användare kan ett mediadelningsprogram från Twonky fungera. Ett tredje alternativ går via operativsystemen XP, Vista eller Windows 7.

Gå till DLNA-guiden på www.grundig.se. På www.dlna.org finns också användbar information om man vill veta mer.