Handbollslandslaget i TV4

TV4-Gruppen har säkrat de exklusiva rättigheterna till handbollslandslagens hemmamatcher 2011-2014. Avtalet, som tecknats med Svenska Handbollförbundet, innefattar samtliga hemmamatcher med både herr- och damlandslaget, såväl VM- och EM-kvalmatcherna som landskamperna.

I och med förvärvet av hemmalandskamperna förstärker TV4-Gruppen sin portfölj av attraktiva handbollsrättigheter. Sedan tidigare är det klart att TV4-Gruppen äger rättigheterna till samtliga VM- och EM-slutspel, för både herrar och damer, till och med 2014.

– Vi är glada över att vi är överens om ett fortsatt långsiktigt samarbete med svensk handboll eftersom intresset är stort både för herr- och damlandslagen. Tack vare det här avtalet blir det dessutom extra fokus på damlandslaget i höst, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Höstens första tv-sända landskamp blir damernas EM-kvalmatch mot Slovenien den 20 oktober. Som genrep inför VM i Brasilien i december sänds senare i höst reprisen av damernas EM-final, Sverige-Norge.

– Både det svenska damlandslaget och herrlandslaget följs av stora supporterskaror från hela landet. Avtalet med TV4 gör att hela svenska folket nu får möjlighet att inte bara följa EM och VM utan också de viktiga kvalmatcherna och landskamperna inför de stora mästerskapen. Det skapar också förutsättningar för att fortsätta tillhöra de mest folkkära landslagen, säger Christer Thelin, vd Svenska Handbollförbundet.

– Det här ger oss goda möjligheter att fortsätta utveckla våra landslag och flytta fram våra positioner på såväl dam- som herrsidan, säger Stefan Lövgren, General Manager Svenska Handbollslandslaget.

TV4 sände sitt första internationella handbollsmästerskap 1994, i samband med EM i Portugal. Den perioden blev svensk handbolls mest framgångsrika genom tiderna med bland annat fyra EM-guld och ett VM-guld. När Sverige spelade EM-final mot Tyskland 2002 i Globen bänkade sig över tre miljoner svenskar i tevesofforna.

Handbollen kommer framför allt att sändas i TV4, men även i TV4 Sport. Sveriges matcher i de stora handbollsmästerskapen kommer även framöver att sändas framför allt i TV4, medan TV4 Sport blir huvudkanal för övriga landskamper och kvalmatcher.