Headweb blir tillgängligt i LG Smart TV

Den prisbelönta hyrfilmstjänsten Headweb kommer från och med nu att finnas tillgänglig som premiumtjänst i LG Smart TV. Konsumenter som köper en TV, Blu-ray-spelare eller ett hemmabiosystem med Smart TV-funktion kommer inom kort att få tillgång till det kompletta utbudet av filmer från Headweb, direkt i sin TV.

– Vi på LG satsar mycket på att kunna erbjuda de allra bästa lokala underhållningstjänsterna i vårt Smart TV-utbud. Headweb har ett riktigt bra utbud av filmer och serier i hög kvalitet och det är väldigt roligt att vi nu kan presentera dem som ny samarbetspartner, säger Kaveh Kiani, produktspecialist för Home Entertainment på LG Electronics i pressmeddelandet.

Headweb erbjuder just nu över 4 300 filmer, en siffra som ökar stadigt. Inledningsvis kommer Headwebs utbud av gratisfilmer att finnas och under sommaren kommer tjänsten uppdateras så att samtliga filmer finns tillgängliga i LG Smart TV. Utbudet är en av anledningarna till att Headweb tre år i rad utsetts till Sveriges bästa film- och underhållningstjänst av bland annat tidningarna Internetworld och Digitala Hemmet.

– Headweb och LG har mycket gemensamt, bland annat ett stort fokus på användarvänlighet och smarta tjänster. Det har vi utgått ifrån när vi tillsammans har utvecklat vår tjänst för LG Smart TV. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för nya och befintliga kunder att kunna se film när och var de vill, och samarbetet med LG är ett viktigt steg i utvecklingen, säger Peter Alvarsson, VD på Headweb.

Samarbetet med Headweb är ett led i LG:s storsatsning på smarta TV- och hemmabioprodukter, som gör det lika enkelt att ta del av underhållningstjänster via bredband som från den vanliga TV-programtablån. Användaren får inom kort tillgång till hela filmbiblioteket hos Headweb via det användarvänliga Smart TV-gränssnittet, som är utformat för att fungera särskilt bra tillsammans med LG:s Magic Motion-fjärrkontroll**.

Sedan tidigare finns lokala premiumtjänster som Viaplay och SF Anytime samt populära globala tjänster som Youtube, Picasa och Google Maps i LG Smart TV.

Tillgänglighet:
Headweb finns tillgänglig som tjänst i LG:s nya Smart TV-portal från och med nu. De första modellerna med LG Smart TV finns tillgängliga nu och fler modeller kommer under maj. De nya modeller inom LG:s 2011-års produktutbud som lanseras under våren och innehåller Smart TV är:

LED-TV
LW650W (55, 47 och 42 tum)
LW550W (55, 47 och 42 tum)
LV550W (47, 42 och 32 tum)

Plasma-TV
PZ950W (60 och 50 tum)
PZ750W (60 och 50 tum)
PZ570W (60 och 50 tum)

Hemmabiosystem:
HX996TSN
HLX56SN
HX976
HX966
HX906
HX806
HX46RN
FX166N
HB806

Blu-ray-spelare:
BD670N
BD660N

Smart TV-box:
Smart TV Upgrader ST600