Humax BXR-HD och BXR-HD+ PVR

Humax introducerar nu BXR-HD och BXR-HD+ PVR som båda är godkända av Boxer för den nya sändningsstandarden i marknätet, DVB-T2.

Med BXR-HD och BXR-HD+ får man tillgång till alla nuvarande kanaler och de nya kommande HD-kanalerna från Boxer.
Humax nya HD-mottagare skall ge TV-tittaren fantastisk bildkvalitet, inklusive uppskalning av standard TV till 1080i, tillsammans med superbt ljud då mottagaren har utgång för Dolby Digital Plus och Dolby Pulse. Den elektroniska programguiden (EPG) där man söker och schemalägger program är också i HD-upplösning.

BXR-HD lanseras som den perfekta HD-mottagaren för TV-tittaren som vill ha en välutrustad och elegant mottagare till ett konkurrenskraftigt pris då den även innehåller avancerade inspelningsfunktioner som är enkla att använda genom att ansluta en extern USB-hårddisk; Timeshift, snabbspolning och inspelning av en kanal gör man snabbt och enkelt med en knapptryckning.

BXR-HD+ är en mottagare med dubbla tuners och inbyggd 500GB hårddisk som gör att man kan spela in TV-program från två kanaler samtidigt. Upp till 125 timmar HD-program eller 300 timmar standard-TV ryms. Genom att använda inbyggda Boxer Navigator kan BXR-HD+ ställas in för att automatiskt spela in ett särskilt program eller varje avsnitt av favoritserien.

BXR-HD och BXR-HD+ har dessutom inbyggd mediaspelare. Genom att ansluta ett USB-minne eller en USB-hårddisk kan man även spela upp mediafiler som bilder, filmer och musik.

De nya Humax-mottagarna levereras med en HDMI-kabel för perfekt överföring av bild och ljud med HD-kvalitet till TV:n. Fjärrkontrollen är av universaltyp så att man även kan styra andra enheter som TV, DVD och stereoanläggning.

Boxarna (som finns i handeln i början av mars 2011) anges också vara extremt strömsnåla, med en förbrukning på endast 0,5W vid standby och med en automatisk avstängningsfunktion för att minimera energiförbrukningen.

– Majoriteten av de svenska hushållen har inte TV med inbyggd mottagare för de nya DVB-T2/HD sändningarna. Med lanseringen av BXR-HD och BXR-HD+ får nu TV-tittarna tillgång till den fantastiska bild och ljudkvalitet som HDTV innebär. Tekniskt avancerade som de är, nya Humax BXR-HD och BXR-HD+ är ändå utvecklade för att vara enkla att använda och ge tittaren den perfekta upplevelsen av HDTV, säger Humax.

– Det är mycket roligt att Humax nu lanserar HD-boxar för det digitala marknätet. Sändningarna är redan igång och det närmaste året byggs de ut för att till slut nå hela svenska folket. HDTV i marknätet är HD för hela Sverige och det är en styrka att en kvalitetstillverkare som Humax satsar hårt på Sverige, säger Crister Fritzson, VD Boxer.