Idol 2010

Idols position som Sveriges största musiktävling växer sig starkare för varje år. Bara Idol kan förvandla blyga talanger till fullfjädrade stjärnor som bländar ett fullsatt Globen. Vårens audition besöker fem städer – och nytt för i år är Idol under hösten återvänder till samma städer för direktsända arenafredagar. Programledare är Peter Jihde och juryn består som vanligt av Laila Bagge Wahlgren, Andreas Carlsson och Anders Bagge. Först ut, den 10 april, är Göteborg följt av Karlstad, Malmö, Luleå och Stockholm.

Idol är tillbaka i TV4 för sjunde säsongen i höst. Efter förra årets succé då närmare 11 000 personer sökte till Idol vann Erik Grönwall finalen över Calle Kristiansson efter en tuff duell i ett fullsatt Globen inför drygt 1,8 miljoner tittare. Programmets popularitet ökar ständigt och i år fullständigt exploderar Idol.

Den 10 april inleds årets Idolaudition i Göteborg. Sedan följer Karlstad, Malmö, Luleå och slutligen Stockholm. Men inte nog med det, Idol återvänder också till städerna under hösten för direktsända arenafredagar innan det är dags för finalen i Globen.

För tredje säsongen i rad håller programledaren Peter Jihde i Idolrodret.

– Jag är väldigt exalterad över att få sparka igång en ny Idol-säsong. Att vi återvänder till samtliga auditionstäder i höst för direktsända arenafredagar visar att Idol spänner bågen ytterligare. Det finns fortfarande oslipade sångdiamanter runt om i landet, och är det några som vet hur en slipsten ska dras är det Idoljuryn, säger Peter Jihde.

Under uttagningen ställer sig tusentals förväntansfulla personer i den kö som kan göra dem till idoler. De som tar sig hela vägen hamnar framför den rättvisa juryn, som endast släpper igenom de allra bästa till slutaudition i Stockholm.

Idols auditionturné besöker följande städer under våren:

Göteborg: lördagen den 10 april klockan 10.00, Svenska Mässan. I höst: Scandinavium.
Karlstad: söndagen den 18 april klockan 10.00, Nöjesfabriken. I höst: Löfbergs Lila Arena.
Malmö: lördagen den 24 april klockan 10.00, Folkets Park. I höst: Malmö Arena.
Luleå: söndagen den 2 maj klockan 10.00, Coop Arena. I höst: Arkushallen.
Stockholm: lördagen den 8 maj klockan 10.00, plats ej fastställt ännu. I höst final i Globen