Idol 2011 – Pär Lernström blir ny programledare

Nu är det klart att den nya programledaren för Idol 2011 är Pär Lernström. Han kommer att leda Sveriges största musiktävling när succéprogrammet går in på sin åttonde säsong.

När Idol i vår kickar igång sin åttonde säsong står en ny programledare redo att ta över efter Peter Jihde som varit programledare under de senaste tre åren. Pär Lernström kommer att finkamma Sverige på ett gäng enastående talanger under auditionturnén, för att sedan följa finalisternas förvandling till riktiga stjärnor under höstens direktsändningar.

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Pär vill leda Idol 2011. Med sin värme och humor kommer han att sätta en alldeles egen ton till detta framgångsrika format, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4.

– Det här ska bli superkul, jag är nästan överladdad! Jag har som alla andra följt Idol sedan starten och längtar verkligen efter att få sticka iväg på auditionturné. Det ska bli fantastiskt att få följa hur  vanliga killar och tjejer förvandlas till stjärnor, säger Pär Lernström.

Pär Lernström, 30, leder humorprogrammet Parlamentet i TV4 och sin egen radioshow på Mix megapol. Han har tidigare jobbat med program som Ballar av stål och skrivit boken Gubbe. Pär har också jobbat på Sveriges radio och Utbildningsradion.

Idolprogramledare genom åren

2007 – 2010: Peter Jihde
2007: Carina Berg och Carolina Gynning (endast auditionsturné)
2006: Sanna Bråding och Mogge Sseruwagi
2005: Tobbe Blom och Johan Wiman
2004: David Hellenius och Peter Magnusson

För mer information gå in på www.tv4.se/idol