Information om Com Hems kortavgift

Det har varit mycket diskussioner på nätet om ComHems kortavgifter. Nu verkar det som dom snappat upp detta och vill svara på kritiken. Följande text är ”lånad” direkt från ComHems sajt..

Information om Com Hems kortavgift

Under de senaste dagarna har kunder hört av sig till oss och reagerat över att vi nu inför en kortavgift. Av de reaktioner som vi har fått så förstår vi att vår information har uppfattats som otydlig. Vi beklagar detta. Vi vill därför förtydliga bakgrunden till varför vi inför en kortavgift.

Under hösten genomförde Com Hem en genomgripande analys av kostnaderna för digital-tv. Vi konstaterade då att våra kostnader är höga, bland annat för säkerhet, kryptering och distribution. Därför höjer vi priserna på digital-tv tjänsterna, Digital-tv Medium, Medium 8 Favoriter, Medium 8 Favoriter HD och Large. Vi höjer priserna genom att införa en kortavgift på 30 kronor per månad. Alla berörda kunder har fått brev från oss. Införandet av kortavgiften kan ses som en anpassning till övriga branschen. Alla övriga aktörer inom digital-tv har sedan tidigare kortavgift. Så här i efterhand kan vi konstatera att det kanske hade varit tydligare att höja månadsavgiften, men vi valde att införa en kortavgift. Vi hoppas att prisöversikten som finns nedan ska göra det hela lite tydligare.

Våra nya priser per månad, inklusive kortavgift 360:- per år, är nu:

Abonnemang

Totalkostnad per månad
inklusive kortavgift

Varav abonnemangs-
kostnad per månad

Varav kortavgift per månad*
Small 39:- 39:- Inkluderat i priset
Medium 8 Favoriter
189:- 159:- 30:-
Medium 8 Favoriter HD 229:- 199:- 30:-
Medium 229:- 199:- 30:-
Large 329:- 299:- 30:-

*) Kortavgiften faktureras halvårsvis.

Varför inför Com Hem en kortavgift om 30:- i månaden?
Vi behöver täcka våra ökade kostnader, bl a för distribution, kryptering och säkerhet.

Varför kortavgift i stället för höjd månadsavgift?
Vi valde att göra den här prishöjningen i form av en kortavgift för att vara tydliga och jämförbara med övriga branschen.

Berörs jag av kortavgiften?
Kortavgiften införs för följande abonnemang, utan pågående bindningstid: Digital-tv Medium, Medium 8 Favoriter, Medium 8 Favoriter HD samt Large. I Digital-tv Small ingår kortavgiften i abonnemangsavgiften.

Jag har ett befintligt digital-tv-abonnemang med bindningstid, hur blir det då?
Kortavgiften börjar gälla först när den pågående bindningstiden löper ut. Exempel: kund som har Digital-tv Medium, med bindningstid till 1/6 2009, debiteras alltså kortavgiften från och med den 1 juni.

När införs kortavgiften?
För dig som är befintlig kund börjar kortavgiften att gälla per den 1 april 2009 – under förutsättning att du har ett tillsvidareabonnemang. Du som har ett digital-tv-abonnemang med bindningstid berörs av kortavgiften först när bindningstiden löper ut (se exempel ovan). För nya abonnemang börjar kortavgiften debiteras per den 12 januari 2009.

Källa: http://comhem.se

This article has 1 comment

  1. Hej Tompe

    Tack för att du tittat på vad som gäller för den nya kortavgiften på Com Hem.

    Som du skriver har vi fått kritik i och med införandet av kortavgiften, som är en prishöjning, och för att vi har brustit i kommunikationen. Vi jobbar på att bli bättre på det. Tack för att du länkar till vår sajt.

    Mvh/ Birgitta Wilén, Informatör Com Hem