Ishockey-VM i TV4

TV4-Gruppen har köpt rättigheterna till ishockey-VM (IIHF World Championship) under perioden 2012-2017. Det sexåriga avtalet omfattar både Sverige, Norge och Danmark och innebär att alla svenska tv-tittare nu får möjlighet att följa Tre Kronors jakt på VM-guld för första gången sedan slutet av 80-talet.

– Det känns väldigt viktigt att fortsätta våra stora och långsiktiga investeringar i en av de populäraste sporterna. Vår ambition är att ett av Sveriges mest folkkära landslag återigen ska bli en angelägenhet för hela svenska folket, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen, i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har TV4-Gruppen även rättigheterna till elitserien och SM-slutspelet i ishockey till och med 2014. Vårens SM-slutspel startar den 8 mars och sänds i såväl Canal Plus som TV4 och TV4 Sport. Nu utökas TV4-Gruppens ishockeysatsning alltså ytterligare.

– VM-turneringarna 2012 och 2013 blir dessutom extra intressanta eftersom de delas mellan Sverige och Finland och Tre Kronor spelar gruppspelet i Globen båda åren, säger Hans Pekkari.

TV4-Gruppen har köpt rättigheterna till ishockey-VM av IIHF representerat av Infront Sports & Media och avtalet gäller även rättigheterna till Division 1-gruppen (nivån under högsta divisionen) i VM.

Samtliga Sveriges VM-matcher från och med VM 2012, samt ytterligare ett antal av turneringens toppmatcher, kommer att sändas i TV4. Stora delar av turneringen kommer också att sändas i TV4-Gruppens övriga tv-kanaler, samt via webbtjänsten Csports.se.

Förutom de exklusiva svenska rättigheterna till VM 2012-2017 på samtliga plattformar har TV4-Gruppen säkrat samtliga rättigheter till turneringen även i Danmark och Norge under motsvarande sexårsperiod.

Sveriges Television hade rättigheterna till hockey-VM fram till 1989, då TV3 tog över sändningarna, som sedan dess visats i TV3, TV6 och Viasat Sport. Från och med hemma-VM i Globen i Stockholm 4-20 maj 2012 är turneringen nu tillbaka i en tv-kanal som alla svenskar har tillgång till.