Julkalendern i radio 2011

Elvira önskar sig en fin mobil i julklapp men Elviras mamma är arbetslös och vill inte ens läsa hennes önskelista. En dag får Elvira nog och skriker att hon önskar sig en annan mamma och ett lyxigare liv. Dagen därpå är hennes mamma borta och i ett sms står det att hon rest bort för att söka jobb.

Socialtanten kör Elvira till familjen Lancelot. De bor i ett slott och ägnar dagarna åt att snaska i sig mat och handla lyxiga saker. Hos familjen får Elvira allt hon önskar sig och behöver inte gå i skolan. Men mamma kommer inte tillbaka och Elvira börjar bli allt oroligare för henne. Samtidigt börjar hon misstänka att allt inte står rätt till hos Familjen Lancelot. Varför eldar de på nätterna och hur kommer det sig att grannarna trakasserar familjen? Och vad finns egentligen bakom den låsta dörren längst uppe i tornet?

Avsnitt 1 av 24, Önskelistan:
Elvira skriver en önskelista men mamma har inte råd med någonting. Det är inte lätt när kompisarna verkar få allt de önskar. Vad är det för gubbe som spionerar på dem?

I rollerna hörs Mathilda Lindström, 12 år, som spelar barnhuvudrollen Elvira och Samuel Ram, 12 år, spelar Sebastian. Katrin Sundberg hörs i rollen som Bianca och Lennart Jähkel spelar Edward.Sara Kadefors står för manus och regi och Peter Bergting har illustrerat årets julkalender.

Dessutom hörs: Melker – Christer Fant
Mamma Karin, Mamma Danielsson och Tant – Jessica Liedberg
Eva-Britt, Socialtanten Marie och Fröken – Eva Melander
Fanny – Alva Ehn
Maja – Alicia Cubas
Leo – Willjam Lempling
Henrik Henriksson – Roger Dackegård
Pappa Danielsson – Måns Mosesson
Lancelots vänner – Torsten Buddee Ross, Oskar Sjöberg, David Lundmark
Pianist – Kajsa Orreteg

SR P 4 Torsdag 01 december 2011 kl 06:50