JVC har lanserat tre nya underhållningssystem för bilen

JVC har lanserat tre nya underhållningssystem för bilen, i formatet dubbel-DIN och med WVGA LCD-bildskärmar – 7-tum i KW-AVX840 och 6,1-tum i KW-AVX740/KW-AVX640.

Samtliga anges erbjuda en klar och ljusstark bild och optimerad betraktningsvinkel för alla i bilen och smidig touchkontroll, variabel färgbelysning (AVX740/AVX640), löstagbar panel och USB-anslutning för iPod/iPhone är några av funktionerna de nya modellerna erbjuder.

Den förbättrade pekskärmen innebär ett smidigare handhavande med snabbare respons – rör skärmen vertikalt för att flytta upp och ner bland mappar, horisontellt för att hoppa över låtar, och runt för volymkontroll. AVX840 är även utrustad med en rörelsedetektor som aktiverar skärmen och visar knapparna när handen närmar sig. Belysningen släcks under ljuduppspelning och användargränssnitten döljs vid videouppspelning. Funktionen går att stänga av i menyn om så önskas. Skrivbordet, eller bakgrunden, går att anpassa för en personligare prägel med Jpeg-bilder eller videosekvenser överförda från antingen skiva eller via USB.

Alla tre modellerna är kompatibla med Bluetooth-tekniken, och klarar av ihopkoppling med hela fem enheter (KW-AVX840 samt KW-AVX740) samt möjlighet till överföring av upp till 400 telefonnummer från kompatibla telefoner. Strömma musik direkt från en musikspelare eller från en telefon, eller para ihop enheten med en handsfreeenhet. Det går även att enkelt komplettera systemen med trådbunden mikrofon för högsta möjliga ljudkvalitet vid röstsamtal. Möjlighet till handsfreesamtal och strömning av ljud finns också till KW-AVX640 med KS-BTA100 adaptern (tillval).

Enheterna klarar ljudformaten MP3/WMA/WAV och bild/videoformaten JPEG/MPEG1/2/DivX från ett USB-minne eller en digital musikspelare med USB-anslutning.