JVC UX-VJ3 och UX-VJ5

JVC har lanserat sin senaste skapelse för iPod och iPad-enheter – med fristående högtalare – och den finns i två varianter; med eller utan inbyggd CD-spelare.

Under drift lyses underdelen på UX-VJ3 (utan CD) och UX-VJ5 (med CD) upp av ett orange sken, en färg som även lyser upp displayen. De dubbla anslutningarna gör det möjligt att ladda en iPhone/iPod medan uppspelning sker från en iPad, eller tvärtom. Anslutningarna är dolda och vänds fram genom ett knapptryck. Ipoddockan är även vridbar för exempelvis filmvisning. Det finns en kompositutgång för anslutning till TV, och extern ljudkälla kan anslutas via line in eller via USB. Det finns även möjlighet att ansluta en separat subwoofer för extra basljud.

UX-VJ3/VJ5 manövreras endera med hjälp av ett antal knappar på fronten, eller med den medföljande fjärrkontrollen, och det finns fem förinställda ljudlägen användaren kan använda sig av, beroende på vilken musik som spelas. Båda enheterna är utrustade med FM/AM radio, och finns i flera olika färger.