Kronprinsessan fyller 34 – SVT Sänder

I morgon den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 34 år, något som firas traditionellt på Borgholms idrottsplats och i SVT. På torsdagskvällen bjuder programledare Martin Emtenäs och artisterna Eric Saade, Andreas Johnson, Jessica Andersson, Carola, Elin Rombo och den tyske violinisten David Garrett på stor födelsedagsfest.

I år är det 32:a gången som firandet av kronprinsessan äger rum på Borgholms idrottsplats. Utöver hyllningarna till födelsedagsbarnet kommer också årets Victoriastipendiat att hyllas. I år det de 31-åriga tvillingbröderna Daniel och Henrik Sedin som tilldelas Victoriastipendiet. Bröderna började sin hockeykarriär i Modo och spelar nu för Vancouver i NHL, som i år gick ända till final i Stanley Cup. Förra årets stipendiat var skidåkaren Charlotte Kalla, 2009 gick stipendiet till skidskytten Helena Ekholm (då Jonsson) och 2008 till häcklöparen Susanna Kallur.

Eric Saade, årets Melodifestivalvinnare med bidraget “Popular” och dessutom bronsmedaljör i Eurovision Song Contest är på plats, liksom Andreas Johnson, Jessica Andersson och Carola. Den sörmländska sopranen Elin Rombo finns också i Borgholm, liksom den tyske violinisten David Garrett, som vid 14 års ålder blev den yngste solisten någonsin som fått kontrakt med Deutsche Grammophon Gesellschaft.

Programledare, för andra året i rad i Borgholm, är SVT:s programledare Martin Emtenäs och kapellmästare är Johan Landqvist.