Lanserar Play Premium

MTG Sverige lanserar Play Premium, en tjänst som ger tittare tillgång till TV3, TV6 och TV8 på nätet med högre ljud- och bildkvalitet än tidigare samt reklamfritt. 

MTG har sedan tidigare framgångsrikt lanserat ViaPlay, en renodlad betal-TV tjänst, och de reklamfinansierade tjänsterna TV3 Play, TV6 Play och TV8 Play. Med Play Premium blir MTG Sverige det första mediehus i landet att skapa en länk mellan reklamfinansierad TV och betal-TV i en och samma tjänst.

− Nu tar vi ytterligare ett steg för att bygga Sveriges effektivaste mediehus. På det här sättet skapar vi en bättre brygga över till våra betaltjänster från den stora trafik vi har på våra Play-tjänster. I slutändan så gynnar det tittarna, säger Manfred Aronsson, chef MTG Sverige.

Play Premium erbjuder TV-tittaren möjlighet att se reklamfritt innehåll från TV3, TV6 och TV8 i högre bild- och ljudkvalité. Under hösten erbjuds också förhandsvisningar på nya storserier som Pan Am, Unforgettable och The Mentalist, samt utvalda svenska produktioner såsom Svenska Hollywoodfruar, Superstars och Lyxfällan. Samtidigt förstärks även Playtjänsternas innehåll genom att fler inköpta serier kan ses gratis under en period av sju dagar. Tjänsten Play Premium kommer tillhandahållas via TV-paketet på Viaplay för 49kr per månad.

Play Premium är en tjänst som skall driva båda affärsmodellerna inom TV – reklamfinansiering och betalfinansiering. MTG erbjuder redan idag TV3 Play, TV6 Play och TV8 Play. Dessa finns på nätet samt i uppkopplade digitalboxar. När exempelvis Svenska Hollywoodfruar sänts på TV3 finns möjlighet att därefter se programmet gratis på TV3 Play med reklam.

MTG erbjuder samtidigt betaltjänsten Viaplay med film, sport och TV serier att se när man vill. Viaplay finns på nätet, via appar till iPhones/Androids, via läsplatta samt i uppkopplade digitalboxar. Viaplay är betal finansierat och som tittare kan man välja att betala en månadskostnad för att reklamfritt få tillgång till tusentals filmer, aktuell live sport och TV serier.

Play Premium lanseras i Sverige under vecka 39.