Lennart Jähkel och Katrin Sundberg i Sveriges Radios julkalender

I årets julkalender, ”Allt du önskar”, spelar Lennart Jähkel och Katrin Sundberg vuxenhuvudrollerna.
– Det var väldigt roligt att vara med i Sara Kadefors pjäs som skildrar konsumtionssamhället på ett kritiskt och fantasifullt sätt, säger Lennart Jähkel.

I den surrealistiska thrillern ”Allt du önskar” flyttar elvaåriga Elvira hem till familjen Lancelot veckorna före jul. Hennes mamma har lämnat ett meddelande om att hon måste åka bort för att jobba. Hos familjen Lancelot får Elvira allt hon önskar sig. Men så småningom börjar hon misstänka att saker inte står rätt till.

– Bianca, som jag spelar, är en mycket rik kvinna. Men trots att hon till synes har allt man kan önska sig så finns en sak hon önskar sig mer än något annat – en dotter. Det finns säkert de som kommer att tycka att Bianca är både bortskämd och dum men jag tycker allt att jag känner hennes lilla hjärta djup där inne under Guccikavajen och diamanthalsbandet, säger Katrin Sundberg.

I rollerna hörs Mathilda Lindström, 12 år, som spelar barnhuvudrollen Elvira och Samuel Ram, 12 år, spelar Sebastian. Katrin Sundberg hörs i rollen som Bianca och Lennart Jähkel spelar Edward. Sara Kadefors står för manus och regi och Peter Bergting har illustrerat årets julkalender.

Julkalendern ”Allt du önskar” sänds i P4 den 1-24 december, vardagar kl 06.50 och 17.45, helger kl 07.50 och 13.03 och julafton kl 07.50 och 13.03 och dessutom på webben:sverigesradio.se/julkalendern.

”Allt du önskar” produceras av produktionsbolaget Filt.