LG Cinema 3D – LW650W, LW550W och LW450N

Med LG:s nya patenterade teknik blir 3D ett nöje för hela familjen. Med Cinema 3D förbättras bildkvaliteten, bland annat genom mindre flimmer och en mjukare bild. Samtidigt är glasögonen både lätta och tunna och kräver inte några batterier.

LG Cinema 3D är namnet på LG:s nya 3D-teknik, som istället för aktiva glasögon utnyttjar polariserade glasögon så att hela kompisgänget kan vara med och titta på filmen utan att skapa alltför stora hål i plånboken. LG har patenterat tekniken vilket gör att den höga kontrasten och bildkvaliteten endast återfinns i LG:s produkter.

Fördelarna med att använda LG:s teknik och polariserade glasögon är många men framför allt ger de en bättre 3D-upplevelse tack vare reducerat flimmer och en mjukare bild. Dessutom ger Cinema 3D-tekniken minimalt med bilddubbleringar (cross talk), vilket minskar ansträngningen för ögonen.

– Olika 3D-tekniker uppfyller olika behov. Vår nya Cinema 3D-teknik passar de som inte kan få nog av 3D och som gärna vill uppleva det tillsammans med många andra. Det kostar inte så mycket att köpa några extra par glasögon och du blir inte trött i ögonen även om du tittar länge på 3D-innehåll, säger Kaveh Kiani, produktspecialist för Home Entertainment på LG Electronics i Norden.

Det är inte alla filmer eller TV-sändningar som är i 3D, men eftersom Cinema 3D kan konvertera 2D-innehåll till 3D kommer bland annat nyhets- och sportsändningar att kunna upplevas i ett helt nytt perspektiv.

Under våren 2011 lanserar LG tre nya TV-modeller med Cinema 3D: LW650W, LW550W och LW450N. Toppmodellen, LG LW650W, bjuder även på en rad andra finesser såsom Smart TV (en ny portal som ger tillgång till en oändlig mängd underhållningstjänster direkt i TV:n), WiFi och stöd för DLNA-standarden. Alla som har en iPhone- eller en Android-mobil kan också hämta hem LG:s kommande applikation för att kunna styra TV:n direkt från mobiltelefonen.

Tillgänglighet
LW650W, LW550W och LW450N premiärvisas på CES i Las Vegas och kommer att finnas tillgängliga i Sverige från början av maj.