LG Electronics har fått två utmärkelser i EISA 2011

Cinema 3D-TV:n 55LW650W tillsammans med soundbaren HLX56SN vinner kategorin ”Årets hemmabiokombination med 3D”. EISA-juryn utser också HX966TZN till ”Årets 5.1 hemmabiosystem”.

LG Electronics har fått två utmärkelser i European Imaging and Sound Associations (EISA) 2011 Awards. EISA är ett av de mest prestigefyllda priserna inom hemelektronik. I kategorin ”Årets hemmabiokombination med 3D” vinner Cinema 3D-TV:n 55LW650W tillsammans med 3D-soundbaren HLX56SN. Bäst i kategorin ”Årets 5.1 hemmabiosystem” blev LG HX966TZN. Vinnarna har valts ut av representanter från 50 hemmabiotidningar från 19 länder i Europa.

– Det här visar att LG är i absoluta framkant inom hemmabio, med innovativa produkter som har funktioner och design som passar den kräsna europeiska konsumenten. Vi har lagt stora resurser på att utveckla ny teknik såsom Cinema 3D. Att få den här typen av erkännande från de kunniga medlemmarna i EISA-juryn är ett bevis på att vårt hårda arbete gett resultat, säger Havis Kwon, President och CEO för LG Home Entertainment Company.

EISA-juryns motiveringar:

Årets hemmabiokombination med 3D
I år har EISA parat ihop två av LG:s produkter som vi tror kompletterar varandra och att de tillsammans kan slå sig fram på hemmabiomarknaden. LG 55LW650W använder passiv 3D-teknik. Detta ger, till skillnad från dess aktiva motsvarighet, direkta fördelar som lätt vikt och lågt pris på glasögonen som inte heller behöver något batteri för att visa 3D-film eller sport för större grupper. Men bekvämlighet är inte det enda skälet att välja 55LW650W. 3D-bilden visas på ett naturligt sätt med minimala dubbelkonturer och orsakar inte heller ögontrötthet. Även normala Blu-ray-filmer och tv-sändningar håller mycket hög standard. Installationen är extremt enkel och kombinerat med LG:s extrahögtalare HLX56SN med inbyggd Blu-ray-spelare är multikanalsljudet kraftfullt. Fina anslutningsmöjligheter, inkluderande LG:s Smart tv-tjänster, avslutar skälen för att få detta års pris.

Årets 5.1 hemmabiosystem
Letar du efter ett läckert och elegant hemmabiosystem utan att tömma kontot? Då kan LG:s HX966TZN 3D Blu-ray-system med 5.1-ljud, enkla anslutningar och som TZW-utgåva – med trådlösa bakhögtalare – vara det du söker. LG:s centrala enhet erbjuder Smart TV-access så att du kan visa innehåll från internet, ladda ner program, hålla kontakten med dina vänner via sociala nätverk, kolla vädret och spela spel. Den är även utrustad med wi-fi direct för enkel trådlös anslutning, en usb-ingång som stödjer NTFS-hårddiskar samt en iPhone/iPod-docka. På en marknad full av komplexa hemmabiolösningar erbjuder LG HX966TZN en genuint användarvänlig surroundupplevelse.