LG Electronics utökar öppettiderna

LG Electronics utökar nu öppettiderna hos sin kundtjänst. Från och med april kan konsumenter ringa till LG på telefonnummer 0770-LG LG LG (54 54 54) även på helger och ställa frågor inför köp, få hjälp med installations- eller användarfrågor eller göra en felanmälan. Detta innebär att LG blir första hemelektronikföretag i Sverige med helgöppen kundtjänst. Från och med maj utökas tillgängligheten ytterligare, då kundtjänst håller öppet två timmar längre på vardagar.
De nya öppettiderna hos LG kundtjänst:
Vardagar: 8-19 (Tidigare 9-18. Gäller från och med maj.)
Helger: 10-15 (Tidigare stängt på helger. Gäller från och med april.)
– En bra upplevelse av kundtjänst och garantiservice gör att konsumenterna får en ännu bättre bild av LG som företag. Nu utökar vi öppettiderna för att möta en efterfrågan och göra oss ännu mer tillgängliga, säger Isa Tirpan, nordisk servicedirektör på LG Electronics i pressmeddelandet. Det är ofta på helger som konsumenter genomför sina hemelektronikköp och därför har behov av kunniga köpråd via telefon eller hjälp med installation när man kommit hem med sin nya produkt.
LG:s kundtjänst består av kompetent personal med specialister som gärna hjälper till med frågor om produkter och garantiservice. Cirka 30 personer arbetar idag på LG:s callcenter i Arlandastad. Tillsammans tar de emot cirka 150 000 samtal per år, från hela Norden. LG:s kundtjänst riktar sig till alla konsumenter i Sverige som har frågor inför ett inköp av en LG-produkt eller till dem som har köpt en produkt och behöver rådgivning kring installation eller göra en felanmälan.
Hemservice med egna LG-bilar
Kundtjänst har ett tätt samarbete med LG’s serviceteam, som erbjuder hemservice och reparation av TV och vitvaror i de stora städerna i Sverige och upphämtning i övriga delar av landet. LG:s 18 servicebilar är flitigt anlitade och besökte under 2010 cirka 14 000 hushåll i Norden och reparerade produkter såsom TV-apparater (från 26 tum och uppåt), kylskåp, tvättmaskiner, inbyggnadsugnar och diskmaskiner på plats i hemmet.
Fakta om LG kundtjänst och service:
Kundtjänst i egen regi med specialister inom samtliga LG:s produktområden.
Kostnadsfri rådgivning före, under och efter köp.
Garantireparationer hos anslutna specialistverkstäder.
Generösa öppettider – nu även helgöppet.
Kunniga servicetekniker i LG:s servicebilar genomför hemreparationer av TV och vitvaror på vardagar i Storstockholm, Uppsala, Västerås, Skåne, Halmstad, Göteborg och Kungsbacka. I Stockholm sker hemservice även på lördagar.
Upphämtningsservice vid reparationsärenden i övriga delar av Sverige
10 års garanti på linjära kompressorn i LG kylskåp och direct drive-motorn i LG tvättmaskiner.