LG G2 som fjärrkontroll

En riktigt trevlig funktion som jag aldrig haft i mina tidigare telefoner är möjligheten att använda den som en vanlig fjärrkontroll. LG G2 har nämligen en inbyggd IR sändare precis som vanliga fjärrkontroller. För den som undrar vad IR står för så lånade jag följande text från Wikipedia:

 

Kortvågigt infrarött ljus används för informationsöverföring. Apparaturen är en ljuskälla som sänder och en fotocell som detekterar strålningen. Variationer (analog eller digital modulering) i ljuskällan resulterar i motsvarande variationer i utsignal från fotocellen. Det är fördelaktigt att använda en infraröd ljuskälla eftersom signalöverföringen då blir osynlig för människan. Ljusöverföringen kan gå genom fria luften, eller så kan man använda glasfiber som skyddar signalen. Exempel på tillämpningen är vanliga fjärrkontroller för till exempel TV-apparater. Glasfibrer används i många bredbandsförbindelser, långa överföringsdistanser är möjliga.

 

Det följer med en mycket smidig app som i telefonen heter QuickRemote och det är mycket enkelt att komma igång, finns mängder med förprogrammerade kontroller. Du väljer först mellan några förvalda rum, tex. Vardagsrum och därefter väljer du vilken typ av enhet du vill styra tex. TV och sen väljer du modell i en lista. Jag hade inga problem att hitta både min TV, Förstärkare och Satellit mottagare. Skulle du mot förmodan inte hitta vad du söker så kan du lära telefonen genom att rikta din befintliga fjärrkontroll mot telefonen. På så sätt ”spelar du in” din fjärrkontroll.

Kanske skulle dom se över radbrytningen, då det på svenska kan se lite knasigt ut. Eller vad tycker ni själva, se nedan.