Lika delar scifi och chickflick i komediserien Being Erica

Erica Strange är inte som andra. Medan hennes vänner gifter sig och bygger familj är hon den ständiga singeln som sitter av tiden som överkvalificerad anställd på ett försäkringsbolags bleka kundtjänstavdelning. Hennes relationer är lika trassliga som hennes ekonomi är invecklad och hon känner sig ständigt orättvist behandlad av livet. Den egentligen snygga och smarta Ericas dåliga självförtroende har lett henne till en rad felbeslut som hon är övertygad om är roten till det onda i hennes nuvarande situation.

En dag av ödesdigra händelser slutar på ett sjukhus där en desperat Erica möter den mystiske psykologen Dr.Tom, som har den extraordinära förmågan att förflytta Erica tillbaks i tiden för att ge henne chansen att återuppleva och rätta sina misstag. Detta blir upptakten till en serie omtumlande utflykter till det förflutna.

Erica Strange spelas av Erin Karplunk som fick sitt genombrott som huvudpersonen Kate i serien Godiva’s, gjord av skaparen av populära serien Queer as Folk.  Erin har även synts i serier kända för den svenska publiken som Men in Trees, Dark Angel och The L Word. Hennes arbete har lett till upprepade nomineringar och priser för bästa skådespelerska i kategorin dramaserier i hemlandet Kanada.

Seriens andra huvudperson, Dr.Tom, gestaltas av skådespelaren Michael Riley som genom åren synts på alla betydande teaterscener i Kanada och fått en rad nomineringar och priser för sina roller. Riley har även spelat i kritikerrosade mini-serien Race to Mars på Discovery Channel och CBC-serien Urbain’s Horseman, C.S.I och Flashpoint. Han har även synts i långfilmer som romantiska 90-talskomendin French Kiss med Meg Ryan och nu senast i Mr.Nobody mot Jared Leto och Diane Kruger.

Being Erica visas varje måndag klockan 20.00 på TNT7
Premiär 19 september.