LinkStation Pro Quad – Lagringskapacitet på upp till 8TB

Buffalo Technology lanserar sin nya nätverkslagringsenhet (NAS) LinkStation Pro Quad som framförallt riktar sig mot hemanvändarna. Med en total lagringskapacitet på upp till 8TB och en avsevärt snabbare processor än tidigare (Marvel 1.6Ghz) rymmer enheten det mesta av familjens musik, bilder, filmer, filer eller vad man vill lagra och komma åt från alla hemmets uppkopplade enheter.

Bland de nya funktionerna finns en inbyggd Squeezebox-server som gör det enkelt att strömma musik till Logitech Squeezebox-enheter utan att någon dator är inblandad. Förutom det finns det vanliga stödet för DLNA/UPnP som gör det möjligt att spela upp mediafiler som film, musik och foton direkt på en DLNA-enhet, exempelvis en TV, Xbox 360, PlayStation 3 eller annan mediaspelare. Enheten integrerar också direkt med iTunes.

Den inbyggda funktionen WebAccess gör det enkelt att komma åt innehållet från andra datorer och smarta telefoner via Internet. Med de kostnadsfria applikationerna för iPhone, Ipad och Android kan man både ladda upp och ner foton från mobilen till lagringsenheten samt strömma musik direkt till telefonen från sin egen samling.

Dataöverföringshastigheten i LinkStation Quad är på upp till 72MB/s och bland övriga funktioner finns bland annat Direct Copy som automatiskt lagrar bilder från video eller digitalkamera när den ansluts, en inbyggd Bit-torrent-klient så att datorn inte behöver stå påslagen under nedladdningen, inbyggd skrivarserver för att kunna dela ut en skrivare mellan fler datorer hemma och en FTP-server om man vill dela med sig av filer till släkt och vänner.

Andra praktiska funktioner, som även gör att enheten passar i mindre kontorsmiljöer är backup via Apple Time Machine för Mac-användare och den inkluderade backuplösningen Novastor NovaBackup Professional för PC. Stöd finns även för Active Directory och informationen som lagras kan automatiskt krypteras för ökad säkerhet.