Lokala nyheter och väder i TV4 Plus

I kväll klockan 17.25 var det premiär för lokala tv-nyheter och lokalt väder i TV4 Plus från samtliga TV4 Sveriges 25 lokal-tv-stationer. Samtidigt erbjuds också lokala annonsörer att köpa lokalt annonsutrymme i alla TV4 Plus program. Därmed utökar TV4 Sverige sin satsning på lokal-tv-verksamheten, både till tittare och till annonsörer.

TV4-Gruppens lokal-tv-bolag TV4 Sverige fortsätter sin kraftfulla satsning på lokala tv-nyheter – och på den lokala annonsmarknaden. Sedan tidigare sänder TV4 Sverige, från samtliga 25 lokal-tv-stationer, lokal-tv-nyheter sex gånger om dagen i TV4. I kväll klockan 17.25 är det premiär för en helt ny lokal nyhets- och vädersändning i TV4 Plus.

– Vi märker ett jättesug efter det lokala, både hos tittare och hos annonsörer. Med våra 25 lokal-tv-stationer har vi redan landets bredaste lokala förankring. Att vi nu börjar sända lokal-tv-nyheter i ytterligare en kanal visar bara hur viktigt vi tycker det är med denna lokala förankring. Det tar oss också ännu närmare tittarna och de lokala kunderna, vilket är mycket viktigt för oss, säger TV4 Sveriges vd Åsa Severed i pressmeddelandet.

Så sent som den 18 april förändrades hela TV4Nyheternas nyhetsutbud för att erbjuda tittarna en ännu attraktivare och starkare nyhetsservice. TV4 Sveriges lokala nyhetssändningar integrerades såväl i den tidiga nyhetssändningen klockan 19 som i 22-sändningen, där sändningstiden för de lokala nyheterna fördubblades. Hittills har tittandet på de lokala nyheterna och det lokala vädret stärkts med 13 procent sedan omläggningen, vilket visar att de lokala nyheterna är starka publikdragare.

– Vi vet genom undersökningar vi gjort både att lokala nyheter är bland det mest efterfrågade bland tittarna och att de upplever våra sändningar som nyskapande och informativa. Att tittarna nu kan se sina lokala nyheter i ännu en kanal blir ett lyft, och det innebär också att vi ökar antalet lokala nyhetssändningar per vecka från 725 till 850 stycken, vilket känns fantastiskt, säger TV4 Sveriges redaktionschef Josefin Ziegler.