Magnus Härenstam gör komiska monologen ”Morsning & Goodbye”

Över 40 år i tv, på film och olika föreställningar. Nu är Magnus Härenstam tillbaka med ”Morsning & Goodbye” – en komisk monolog i två akter. Föreställningen ska spela på Lisebergsteatern under våren 2012, med premiär den 27 januari 2012

– ”Morsning & Goodbye” beskriver inte mitt liv, det är inga roliga historier från åren som gått. Det är istället en monolog om hur vi åldras ur mitt 1940-talist-perspektiv, med de komiska aspekter det innebär, säger Magnus Härenstam.

Komisk monolog
Det är mycket vatten som flutit under broarna sedan en 27-årig Härenstam gjorde TV-filmen Skratt 1968, TV-serien ”Oj, är det redan fredag?” och sedermera Fem myror-succén med Brasse Brännström och Eva Remaeus. Nu är det alltså en monolog som gäller för Magnus och att underhålla med komiska monologer är ingen nyhet för Härenstam. Han är till och med mycket erfaren på den punkten.

Bill Cosby
Det sägs ibland att svensk stand up föddes när Magnus Härenstam var på semester i Las Vegas 1987. Härenstam såg Bill Cosby uppträda på ett av de stora hotellen och blev tagen av att någon kunde stå ensam på scen och prata i två timmar, framför en skrattande publik. Han såg föreställningen igen kvällen därpå. När han kom hem skrev han ihop ett manus, som han gav namnet ”Föredraget”. Året efter var det dags för premiär. Därefter turnerade Härenstam Sverige runt i tre år, för utsålda hus.

”Morsning & Goodbye” har premiär den 27 januari 2012 på Lisebergsteatern i Göteborg. Förställningen spelas fredagar och lördagar under våren, fram till och med början av mars.

Produceras av 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion.

Biljetterna släpps till allmänheten tisdagen den 1 november.