Mamma byter bo – Premiär ikväll

I Mamma byter bo byter varje vecka två nya mammor familj och vardag med varandra. Tittarna får följa med när kvinnorna, med olika värderingar och bakgrund, provar på hur det är att leva en annan mammas liv. I det allra första programmet byter dansbandssångerskan Maria vardag med hemmafrun Annki.

Dansbandssångerskan Maria har två barn och lever ihop med Stefan. Tillsammans jobbar paret 160 timmar per vecka och för dem är det ett gigantiskt pussel att få ihop familjeliv och karriär.

Maria ska under en veckas tid byta vardag med hemmafrun Annki (till vänster i bild) som tillsammans med sin man Johan har fem barn. Två av dem är utflugna, tre av dem bor kvar hemma. Annki lägger ner mycket tid på sina barn. Johan tycker om att utöva sin stora passion som är jakt.

Den första halvan av veckan får ska Maria och Annki följa en manual med instruktioner skrivna av frun i respektive hushåll. Under den andra halvan av veckan ändras spelreglerna. Då är det den mamman som är där tillfälligt som får sätta upp reglerna och bestämma över hur familjen ska leva.

I slutet av programmet träffas de båda paren och pratar om hur veckan varit och delar med sig av sina erfarenheter.  Del 1 av 8.

TV4 ikväll 20.00